Σάββατο , 20 Απρίλιος 2024

Τουρκικά αεροσκάφη έπληξαν στόχους του ISIS στη Συρία

Τουρκικά πολεμικά αεροσκάφη πραγματοποίησαν σήμερα επιδρομές στη συριακή πόλη αλ Μπαμπ που βρίσκεται υπό τον έλεγχο του Ισλαμικού Κράτους, ανακοίνωσε ο τουρκικός στρατός, μετά τον θάνατο τεσσάρων Τούρκων στρατιωτών στην περιοχή τις τελευταίες δύο ημέρες.

Οι αεροπορικές επιδρομές πραγματοποιήθηκαν λίγο πριν τις 07:00 (ώρα Ελλάδας) και κατέστρεψαν κτίρια που πιστεύεται ότι χρησιμοποιεί το ΙΚ, επισημαίνει ο τουρκικός στρατός στην ανακοίνωσή του.

Οι αεροπορικές επιδρομές έγιναν στο πλαίσιο της επιχείρησης «Ασπίδα του Ευφράτη», την οποία εξαπέλυσε η Άγκυρα τον Αύγουστο με στόχο να απωθήσει τους τζιχαντιστές και του Κούρδους από τα σύνορά της.

Ο πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ προειδοποίησε χθες Πέμπτη ότι η Τουρκία θα εκδικηθεί για τον θάνατο τριών στρατιωτών της από μια επιδρομή του συριακού στρατού. Ένας ακόμη Τούρκος στρατιώτης σκοτώθηκε σε συγκρούσεις με μαχητές του ΙΚ, όπως ανακοίνωσε λίγο νωρίτερα ο τουρκικός στρατός.

Οι χθεσινές ήταν οι πρώτες απώλειες των τουρκικών δυνάμεων που αποδίδονται σε επιθέσεις του συριακού καθεστώτος. Σύμφωνα με την ανακοίνωση που αναρτήθηκε στον ιστότοπο του γενικού επιτελείου στρατού, άλλοι 10 στρατιώτες τραυματίστηκαν.

Ο στρατός δεν διευκρίνισε τον τομέα όπου σημειώθηκε η επίθεση, όμως τουρκικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι έγινε στη συριακή πόλη αλ Μπαμπ που ελέγχεται από το Ισλαμικό Κράτος. Από την πλευρά του, το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων έκανε λόγο για αδιευκρίνιστο αριθμό νεκρών στην επίθεση αυτή, επιβεβαιώνοντας ότι έγινε στην αλ Μπαμπ.


Πηγή