Πέμπτη , 28 Μάρτιος 2024

Τουρκική φρεγάτα έριξε άγκυρα στη Σούδα

Την ώρα που οι σχέσεις μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας είναι τεταμένες, η συνεργασία τους στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ, το οποίο φαίνεται να τηρεί αποστάσεις στα θέματα μεταξύ των δύο μελών του, συνεχίζεται αδιάλειπτα.

Σε ανάρτηση της Ναυτικής Διοίκησης του ΝΑΤΟ απεικονίζεται η τουρκική φρεγάτα TCG Gaziantep να έχει ρίξει άγκυρα στον όρμο της Σούδας μαζί με Βρετανικό αντιτορπιλικό και ισπανική φρεγάτα.

Το Τουρκικό και το Βρετανικό πλοίο είναι ενταγμένα στην μόνιμη ναυτική δύναμη 2 του ΝΑΤΟ που περιπολεί στη Μεσόγειο και το ισπανικό στην αντίστοιχη δύναμη της ΕΕ.

Εντωμεταξύ με τρεις παράνομες NAVTEX η Άγκυρα συνεχίζει να αμφισβητεί την κυριαρχία Αθήνας και Λευκωσίας. Συγκεκριμένα με την NAVTEX 0275/18 δέσμευσε χωρίς να έχει την αρμοδιότητα περιοχή νότια του Καστελόριζου από τις 11 το πρωί μέχρι τις 3 το μεσημέρι σήμερα.

Με τις NAVTEX 0288/18 και 0283/18 δέσμευσε μια περιοχή πολύ κοντά στις νοτιοανατολικές ακτές της Κρήτης για επιστημονικές έρευνες του πλοίου «Μαρία Μεριάν» από τις 2 Μαρτίου μέχρι τις 3 Απριλίου και μια πολύ μεγάλη περιοχή που ξεκινά από τα ανατολικά της Κρήτης και φτάνει στα δυτικά της Κύπρου για έρευνες το ίδιο διάστημα από το ίδιο πλοίο.

Η Αθήνα αντέδρασε με αντιNAVTEX.

siufuidsg4 siufuidsg3 siufuidsg1

localStorage.clear();


Πηγή