Σάββατο , 20 Απρίλιος 2024

Τουρκικός όμιλος ενδιαφέρεται για το λιμάνι του Λαυρίου

Ενδιαφέρον για την αξιοποίηση μέρους του λιμανιού στο Λαύριο για να το χρησιμοποιήσει ως διαμετακομιστικό κόμβο, έχει εκδηλώσει στο ΤΑΙΠΕΔ η εταιρεία logistics EKOL, με έδρα την Τουρκία.

Υπενθυμίζουμε ότι η EKOL παρουσιάζει ήδη δραστηριότητα στο λιμάνι του Λαυρίου και βρίσκεται σε σύνδεση με το λιμάνι της Τεργέστης, μεταφέροντας εμπορεύματα RO-RO.

Σύμφωνα με το σχεδιασμό, εφόσον καταλήξει θετικά η συμφωνία, η εταιρεία θα δαπανήσει συνολικά 2 εκατ. ευρώ για την κατασκευή νέου προβλήτα ώστε να μπορούν να προσεγγίζουν το λιμάνι τα σύγχρονα πλοία της κατηγορίας αυτής, μήκους 225 μέτρων.

Η EKOL Ελλάδος, που δραστηριοποιείται στην χώρα μας από το 2012 και διαθέτει έδρα στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη. Αυτή τη στιγμή παρουσιάζει ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης που ξεπερνά το 30%, ενώ το 2016 παρουσίασε κύκλο εργασιών 11,8 εκατ. ευρώ. Χθες ο Γενικός Διευθυντής της EKOL Ελλάδας, Δημήτρης Μπατάκης, προέβλεψε πως φέτος τα έσοδα της εταιρείας logistics θα αυξηθούν σε επίπεδα μεταξύ 15 και 17 εκατ. ευρώ. Το 80% των εσόδων της εταιρείας προέρχονται από βιομηχανίες καταναλωτικών προϊόντων, κυρίως πολυεθνικές. Μέχρι σήμερα έχουν επενδυθεί πέντε εκατ. ευρώ, ενώ μέχρι το 2020 προγραμματίζονται νέες επενδύσεις τριών εκατ. ευρώ, κυρίως στο λιμάνι του Λαυρίου.

Με σημαντικούς ρυθμούς ανάπτυξης τα τελευταία χρόνια, η ΕΚΟL διαθέτει αυτή τη στιγμή δύο ιδιόκτητους τερματικούς σταθμούς λιμένων για πλοία RoRo στην Τεργέστη και στη Γιάλοβα.

Με βάση το πλάνο του ομίλου θα δημιουργηθεί ένας ακόμα τερματικός σταθμός σε λιμάνι της Ευρώπης.

Έχει παρουσία σε 22 χώρες του κόσμου και 92 σημεία με στόχο να φτάσει τις 51 χώρες και τα 135 σημεία παρουσίας μέχρι το 2020 (από το 2019 θα βρίσκεται σε ΗΠΑ και Κίνα).

Περισσότερες οικονομικές ειδήσεις στο news.gr

localStorage.clear();


Πηγή