Τρίτη , 23 Απρίλιος 2024

Το ασύλληπτο έγκλημα που έμεινε ατιμώρητο για 30 χρόνια και ο δράστης που δεν νιώθει ασφαλής πουθενά

Ο Γκρέγκορι Κιθ Ντέιβις είναι ένας «στιγματισμένος άνθρωπος», σύμφωνα με τον δικηγόρο του, ο οποίος δήλωσε ενώπιον του Ανώτατου Δικαστηρίου της Μελβούρνης πως ο πελάτης του δεν είναι ασφαλής πουθενά.

Κι αυτό γιατί ο Davies ομολόγησε την ενοχή του για ένα φρικτό έγκλημα που είχε γίνει πριν από περισσότερα από τριάντα χρόνια, τον βιασμό και τον φόνο της 6χρονης Κάιλι Μέλμπουρι, το 1984.

Το άτυχο κοριτσάκι είχε στείλει η μαμά του να πάρει ένα πακέτο ζάχαρη από το κοντινό παντοπωλείο, με την οδηγία «να γυρίσει κατευθείαν πίσω».

Στην επιστροφή της όμως, ο Ντέιβις τράβηξε την μικρή Κάιλι μέσα στο λευκό του στέισον βάγκον, όπου τη νάρκωσε, τη βίασε και τη στραγγάλισε. Το άψυχο κορμί της βρέθηκε πεταμένο σε ένα αυλάκι το επόμενο πρωί.

Η αστυνομία είχε μιλήσει τότε με τον Ντέιβις αλλά εκείνος είχε άλλοθι και για περισσότερα από 30 χρόνια συνέχισε να αρνείται κάθε εμπλοκή στην υπόθεση.

Παρότι ο ίδιος ο αδελφός του είχε πει στην αστυνομία να ερευνήσει τον Ντέιβις, μόλις πέρσι αποδείξεις που σχετίζονται με το DNA του συνέδεσαν τον 75χρονο με το τρομακτικό έγκλημα και του απαγγέλθηκαν κατηγορίες.

fblugfqo

Ο ίδιος δηλώνει πως ακόμα δεν μπορεί να θυμηθεί να σκοτώνει το 6χρονο κορίτσι.

Η μητέρα της μικρής Κάιλι περιέγραψε το πώς ο φόνος διέλυσε την οικογένειά της και πως «ακόμα κλαίει για την μικρή της πριγκίπισσα».

Ο δικηγόρος του Ντέιβις περιέγραψε μια επίθεση που δέχθηκε ο πελάτης του στη φυλακή τον Ιούλιο, όταν ένας άλλος κρατούμενος του έριξε καυτό νερό στον λαιμό και στα γεννητικά όργανα, προκαλώντας του εγκαύματα στο 15% του σώματός του.

«Η αλήθεια είναι πως δεν είναι πουθενά ασφαλής» πρόσθεσε.

Ο εισαγγελέας επιδιώκει ποινή ισόβιας κάθειρξης με τον δικηγόρο του Ντέιβις να αναγνωρίζει πως πιθανότατα θα πεθάνει στη φυλακή.

localStorage.clear();


Πηγή