Πέμπτη , 28 Μάρτιος 2024

Το «Ελευθέριος Βενιζέλος» υποδέχεται τον Μπαράκ Ομπάμα

Σε λίγες ώρες, ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα θα βρίσκεται στην Αθήνα και όλα είναι έτοιμα στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος». Συγκεκριμένα, στις 11:00 περίπου θα προσγειωθεί το Air Force One που μεταφέρει τον πλανητάρχη.

Οι ελληνικές και οι αμερικανικές αρχές έχουν καταρτίσει λεπτομερές σχέδιο για την ασφαλή παραμονή του Αμερικανού προέδρου στην Αθήνα. Το σχέδιο ξεκινάει από τη θάλασσα και εκτείνεται από τη Βουλιαγμένη έως και το κέντρο της Αθήνας.

Από χθες το πρωί τέθηκαν αυστηρά μέτρα ασφαλείας με περιπολίες περίπου 4.500 αστυνομικών, ενώ στην Αθήνα έχουν φτάσει περισσότεροι από 500 Αμερικανοί πράκτορες και ελεύθεροι σκοπευτές.

Επίσης, έχουν φτάσει, από την Παρασκευή 11 Νοεμβρίου, με μεταγωγικά αεροσκάφη, στο αεροδρόμιο της Ελευσίνας οι θωρακισμένες λιμουζίνες του Αμερικανού Προέδρου, το περιβόητο beast, και της συνοδείας του, βαρύς οπλισμός που θα φέρουν οι συνοδοί του και οι ομάδες κρούσης που θα επιτηρούν τα σημεία που θα κινηθεί, καθώς και πολλά βοηθητικά αυτοκίνητα, βαν και ΙΧ, με υπερσύγχρονο ηλεκτρονικό εξοπλισμό, που περιλαμβάνει, εκτός των άλλων, μηχανήματα εντοπισμού και εξουδετέρωσης βομβών, απενεργοποίησης κινητών τηλεφώνων και άλλων ηλεκτρονικών συσκευών. Ακόμη, μαζί με το υπόλοιπο υλικό έχει έρθει κι ένα ελικόπτερο.

Ο Μπαράκ Ομπάμα θα συναντηθεί με τον Προεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο στις 13:30 και με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στις 14:30. Μετά τη συνάντηση Τσίπρα – Ομπάμα θα γίνουν κοινές δηλώσεις.

Για τις 19:30 είναι προγραμματισμένο το επίσημο δείπνο στο Πρεδρικό Μέγαρο.

Το πρωί της Τετάρτης ο αμερικανός πρόεδρος θα ανέβει στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης, όπου θα κάνει μια σύντομη δήλωση με φόντο τον Παρθενώνα.

Στη συνέχεια, ο Μπαράκ Ομπάμα θα απευθύνει ομιλία στις 12:30 στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Δείτε τις φωτογραφίες από το αεροδρόμιο

obaaerodrom4 obaaerodrom3 obaaerodrom8 obaaerodrom2 obaaerodrom5 obaaerodrom12 obaaerodrom11 obaaerodrom10 obaaerodrom9 obaaerodrom7 obaaerodrom6 obaaerodrom13

Βίντεο-φωτορεπορτάζ: Γιάννης Κέμμος


Πηγή