Τρίτη , 16 Απρίλιος 2024

Το ενδεχόμενο να είχε συνεργούς ο 18χρονος στο Λονδίνο εξετάζουν οι βρετανικές αρχές

Σε εξέλιξη παραμένουν οι έρευνες για τον εντοπισμό υπόπτων μετά τη βομβιστική επίθεση στο μετρό του Λονδίνου, την ευθύνη για την οποία ανέλαβε το Ισλαμικό Κράτος. Η αστυνομία δεν έχει σταματήσει να ψάχνει, μετά τη σύλληψη ενός 18χρονου, καθώς δεν αποκλείεται η πιθανότητα να είχε συνεργούς.

«Στην παρούσα φάση, συνεχίζουμε να εξετάζουμε την πιθανότητα να μην ήταν μόνο ένα πρόσωπο υπεύθυνο για την επίθεση» δήλωσε χθες βράδυ σε συνέντευξη Τύπου αξιωματικός της αντιτρομοκρατικής. «Προτεραιότητά μας είναι (…) να αναγνωρίσουμε και να εντοπίσουμε και άλλους πιθανούς υπόπτους».

Από το χτύπημα στον σταθμό Πάρσονς Γκριν του νοτιοδυτικού Λονδίνου, που οι αρχές χαρακτήρισαν «τρομοκρατικό», τραυματίστηκαν τριάντα άνθρωποι ενώ ο νεαρός συνελήφθη στη ζώνη αναχωρήσεων του λιμανιού του Ντόβερ, που συνδέει μέσω της Μάγχης το Ηνωμένο Βασίλειο με τη Γαλλία.

Όπως γράφει το ΑΜΠΕ, επικαλούμενο το Γαλλικό Πρακτορείο, η περιοχή Σάνμπερι-ον-Τέιμς, νοτιοδυτικά του Λονδίνου, εκκενώθηκε για κάποιες ώρες καθώς η αστυνομία ερευνούσε ένα συγκεκριμένο σπίτι.

Με τον φόβο μιας «επικείμενης» επίθεσης, το βρετανικό κέντρο ανάλυσης τρομοκρατικού κινδύνου διατήρησε χθες το επίπεδο συναγερμού στην κατηγορία «κρίσιμο» για δεύτερη φορά μέσα σε μερικούς μήνες.

localStorage.clear();


Πηγή