Παρασκευή , 26 Απρίλιος 2024

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο διοργανώνει Ημέρες Αλληλεγγύης στην Ουκρανία

Από Δευτέρα έως Πέμπτη, το Ευρωκοινοβούλιο διοργανώνει τις «Ημέρες Αλληλεγγύης στην Ουκρανία» για να δείξει την υποστήριξή του στο κοινοβούλιο της Ουκρανίας, μετά τη ρωσική εισβολή.

Ενώ επιδιώκεται να υποστηρίξει το κοινοβούλιο της Ουκρανίας στην υπεράσπιση της ελευθερίας, της ειρήνης και της δημοκρατίας, τα γεγονότα που λαμβάνουν χώρα αυτή την εβδομάδα στοχεύουν επίσης να ενισχύσουν την ικανότητα του ουκρανικού κοινοβουλίου να αντιμετωπίσει τις άνευ προηγουμένου προκλήσεις που αντιμετωπίζει μετά την επίθεση της Ρωσίας. Επιπλέον, οι ευρωβουλευτές και οι προσκεκλημένοι ομιλητές θα επεξεργαστούν τρόπους διατήρησης τόσο της πολιτικής όσο και της θεσμικής λειτουργίας του ουκρανικού κοινοβουλίου.

Δραστηριότητες

Διαφορετικές εκδηλώσεις που διοργανώνονται για να επιδείξουν την αλληλεγγύη προς την Ουκρανία θα πραγματοποιηθούν στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις Βρυξέλλες καθ’ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας.

Αυτές περιλαμβάνουν συζητήσεις για την πολιτική και ανθρωπιστική κατάσταση στην Ουκρανία, καθώς και συζητήσεις στην ολομέλεια. Οι συμμετέχοντες που αναμένεται να απευθυνθούν στους ευρωβουλευτές, αυτοπροσώπως ή εξ αποστάσεως, περιλαμβάνουν τον πρόεδρο του κοινοβουλίου, Ρουσλάν Στέφαντσουκ, τον Ευρωπαίο Επίτροπο για τη Διαχείριση Κρίσεων Γάνεζ Λέναρτσιτς και τον πρώην Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Πατ Κοξ.

Οι Ημέρες Αλληλεγγύης της Ουκρανίας περιλαμβάνουν επίσης την προσέγγιση των νέων και την κοινωνία των πολιτών στην Ουκρανία, καθώς και μια πολυσήμαντη συνάντηση με τον βραβευμένο με το Βραβείο Ζαχάρωφ Λορέντ Σάλεχ από τα Πολωνο-Ουκρανικά σύνορα.

Περισσότερες πληροφορίες για τις συνεδρίες και τις χρονοθυρίδες είναι διαθέσιμες στο παρακάτω πρόγραμμα.


Πηγή