Παρασκευή , 19 Απρίλιος 2024

Το Κίνημα Πέντε Αστέρων βλέπει «κεντρικό ρόλο στην επόμενη κυβέρνηση»

«Αν αυτό είναι το αποτέλεσμα, πρόκειται για ήττα για εμάς και θα μετακινηθούμε στην αντιπολίτευση», τόνισε ο Έτορε Ροζάτο, πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Δημοκρατικού Κόμματος (PD) στην κάτω Βουλή, σχολιάζοντας τις δημοσκοπήσεις εξόδου.

Το PD συγκεντρώνει μόλις το 21% των ψήφων, σύμφωνα με τα exit polls, δηλαδή βρίσκεται πίσω από το αυτοπροβαλλόμενο ως αντισυστημικό Κίνημα Πέντε Αστέρων (M5S) και ακόμα πιο πίσω από τη συμμαχία δεξιάς-άκρας δεξιάς.

Από την πλευρά του, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο Αλφόνσο Μποναφέντε, στενός συνεργάτης του ηγέτη του M5S, του Λουίτζι ντι Μάγιο, τόνισε στο τηλεοπτικό δίκτυο La7 ότι αν επιβεβαιωθεί το αποτέλεσμα που υπέδειξε το exit poll του σταθμού, η παράταξή του θα έχει κεντρικό ρόλο στην επόμενη κυβέρνηση και «θα είμαστε πυλώνας του κοινοβουλίου».

Ωστόσο ο Μποναφέντε επισήμανε πως τα στοιχεία των δημοσκοπήσεων εξόδου δεν είναι βέβαιο ότι θα επαληθευτούν και παρέμεινε επιφυλακτικός.

Κατά τις δημοσκοπήσεις εξόδου, το M5S αναδεικνύεται πρώτο κόμμα με διαφορά, ωστόσο η συμμαχία δεξιάς-άκρας δεξιάς, με πρωταγωνιστές τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι του Φόρτσα Ιτάλια και τον Ματέο Σαλβίνι της Λέγκας του Βορρά, θα καταλάβει τις περισσότερες έδρες στην επόμενη ιταλική Βουλή.

localStorage.clear();


Πηγή