Πέμπτη , 25 Απρίλιος 2024

Το ΚΚΕ εξετάζει το ενδεχόμενο να αποχωρήσει από τη διαδικασία της πρότασης δυσπιστίας

Το ΚΚΕ εξετάζει το ενδεχόμενο να αποχωρήσει από τη διαδικασία της συζήτησης της πρότασης δυσπιστίας που κατέθεσε η ΝΔ, σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Τη στάση του κόμματος θα ανακοινώσει στην τοποθέτηση του, ο γενικός γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ και πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος, Δημήτρης Κουτσούμπας.

Νωρίτερα σε ομιλία του σε εκδήλωση του ΚΚΕ, ο κ. Κουτσούμπας είπε ότι «Η μετάβαση από την αντιλαϊκή πολιτική εντός μιας ασταθούς «ιμπεριαλιστικής ειρήνης» στη στρατιωτική σύγκρουση και τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο προετοιμάζεται με εντάσεις, συνοριακά επεισόδια, κρίσεις. Κι αυτό ακριβώς ζούμε σήμερα».

Αναφέρθηκε λεπτομερώς στην όξυνση των αντιθέσεων και στις μορφές που παίρνει αυτή σε μια μεγάλη έκταση της υδρογείου, ενώ ειδικότερα για την ευρύτερη περιοχή μας σημείωσε ότι «συνολικά οι επικίνδυνοι σχεδιασμοί των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ στην περιοχή μας, οι αντιθέσεις στο εσωτερικό τους, αλλά και οι ανταγωνισμοί με άλλα ισχυρά καπιταλιστικά κράτη, όπως η Ρωσία και η Κίνα και οι αλλαγές συνόρων που ετοιμάζονται σε Συρία, Ιράκ και Λιβύη αναβαθμίζουν το επίπεδο των κινδύνων».

Στην ομιλία του, στην οποία έκανε λεπτομερή αναφορά στις εξελίξεις ανά χώρα και στάθηκε ιδιαίτερα στον ρόλο που διαδραμάτισε η Βάση της Σούδας στην πυραυλική επίθεση των ΗΠΑ με την συμμετοχή Γαλλίας-Βρετανίας κατά της Συρίας.

Επισήμανε την σπουδή των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ για ολοκλήρωση της ένταξης των δυτικών Βαλκανίων στις ευρωατλαντικές δομές προκειμένου να προλάβουν τα σχέδια Ρωσίας και Κίνας, προσθέτοντας ότι οι ευρωΝΑΤΟϊκοί αξιοποιούν την προθυμία της ελληνικής κυβέρνησης για εξυπηρέτηση των επιδιώξεών τους.

Είπε ότι η συμφωνία «που φέρνει ο κ. Τσίπρας» με την FYROM, «ενέχει το σπέρμα του αλυτρωτισμού, αφού διατηρείται η έννοια της “μακεδονικής εθνικότητας” και της “μακεδονικής γλώσσας”».

localStorage.clear();


Πηγή