Παρασκευή , 19 Απρίλιος 2024

«Το λεωφορείο χτύπησε έναν άνθρωπο, υπήρχαν αίματα, ήταν φοβερό»

Συγκλονισμένοι είναι οι κάτοικοι στη γειτονιά του Πειραιά όπου ένα λεωφορείο του ΟΑΣΑ, το 915, έφυγε ακυβέρνητο παρασύροντας τα πάντα στο πέρασμά του και τραυματίζοντας σοβαρά στα πόδια έναν ηλικιωμένο.

Το απίστευτο τροχαίο σημειώθηκε όταν ο οδηγός του λεωφορείου κατέβηκε από το όχημά του προκειμένου να δει πώς θα περάσει από το δρόμο, καθώς είχε προηγηθεί άλλο τροχαίο ατύχημα με δύο ΙΧ αυτοκίνητα. Από άγνωστη αιτία το βαρύ όχημα ξεκίνησε μια τρελή κατηφορική πορεία παρασύροντας ό,τι έβρισκε.

«Σήμερα, Τρίτη και 13, μια αποφράδα μέρα για την γειτονιά μας. Είχε γίνει ένα τρακάρισμα με δύο αυτοκίνητα. Βγήκε ο οδηγός του λεωφορείου να δει τι γίνεται. Δεν ξέρω τι έγινε, έφυγε ακυβέρνητο το λεωφορείο. Ήρθε κάτω, πήρε δέντρα. Χτύπησε έναν άνθρωπο στα πόδια. Αίματα εδώ στο φούρνο. Φοβερό! Πήρε τα δέντρα και χτύπησε άλλα 5 αυτοκίνητα κάτω», περιγράφει ένας περαστικός, μιλώντας στο newsbeast.gr.

Τρομοκρατημένοι άλλοι κάτοικοι σημειώνουν ότι τουλάχιστον το τροχαίο δεν έγινε την ώρα που περνάνε μαθητές από το σημείο. «Αν γινόταν 13.15 που περνάνε τα παιδιά από το πεζοδρόμιο, τι θα γινόταν… Ήμασταν τυχεροί πάνω στο κακό που έγινε αυτή την ώρα», λέει. «Εάν γινόταν στο κέντρο του Πειραιά, πόσο κόσμο θα έσφαζε;» αναρωτιέται μια άλλη.

Ευθύνες στο κράτος επέρριψαν άλλοι γείτονες λέγοντας ότι πρόκειται για κακο-συντηρημένα οχήματα.

«Τα αυτοκίνητα να ελέγξει το κράτος. Δεν φταίει ο άνθρωπος (σ.σ. ο οδηγός). Να ελέγξουν τα οχήματα που είναι σε κυκλοφορία. Δεν φταίει ο άνθρωπος που είναι εκεί μέσα. Έχασε την οικογένειά του, έχασε το μέλλον του…».

Για απουσία πινακίδων έκανε λόγο ένας κάτοικος: «Δεν υπάρχει σήμανση. Όλα τα αυτοκίνητα περνάνε λες και είμαστε στην παραλιακή».

Βίντεο-φωτορεπορτάζ: Γιάννης Κέμμος


Πηγή