Παρασκευή , 19 Απρίλιος 2024

Το Λονδίνο ελπίζει σε συμφωνία για μεταβατική περίοδο μετά το Brexit

Η Βρετανία συνεχίζει να πιστεύει ότι μπορεί να καταλήξει σε συμφωνία με την Ευρωπαϊκή Ένωση για μια μεταβατική περίοδο μετά το Brexit στη σύνοδο κορυφής της ΕΕ αργότερα αυτό το μήνα, δήλωσε σήμερα εκπρόσωπος της πρωθυπουργού Τερέζα Μέι.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ερωτηθείς για το εάν η κυβέρνηση πιστεύει ότι μπορεί να πετύχει μια συμφωνία στη σύνοδο στις 22-24 Μαρτίου, ο εκπρόσωπος δήλωσε: «Ναι».

Στο μεταξύ, ο υφυπουργός για το Brexit Ρόμπιν Γουόκερ δήλωσε σήμερα πως η Βρετανία είναι πολύ κοντά στο να συμφωνήσει με την Ευρωπαϊκή Ένωση τις λεπτομέρειες μιας περιόδου εφαρμογής για τη μετάβασή της εκτός της Ένωσης.

Η Βρετανία έχει πει ότι θα τηρεί την ευρωπαϊκή νομοθεσία για μια περιορισμένη χρονικά περίοδο μετά την αποχώρησή της από την ΕΕ τον Μάρτιο του 2019 και ελπίζει ότι οι λεπτομέρειες αυτή της μεταβατικής περιόδου, ή περιόδου εφαρμογής, θα οριστικοποιηθούν σε σύνοδο με την ΕΕ στις 22-24 Μαρτίου.

«Αναγνωρίζουμε πόσο σημαντικό είναι να διασφαλιστεί η συμφωνία για την περίοδο εφαρμογής το συντομότερο δυνατόν. Θέλω να τονίσω ότι είμαστε πολύ κοντά σε μια συμφωνία αυτή τη στιγμή», δήλωσε ο Γουόκερ σε ομιλία του στο Institute of Directors στο Λονδίνο.

localStorage.clear();


Πηγή