Παρασκευή , 19 Απρίλιος 2024

Το μήνυμα της αμερικάνικης πρεσβείας για το αίτημα του Σάββα Ξηρού

Ο καταδικασμένος σε πέντε φορές ισόβια για συμμετοχή στην οργάνωση 17Ν, Σάββας Ξηρός, κατέθεσε αίτηση αποφυλάκισης το πρωί της Πέμπτης. Η συγκεκριμένη κίνηση έχει προκαλέσει ποικίλες αντιδράσεις σε κεντρικό πολιτικό επίπεδο.

Σύμφωνα με τη συνήγορό του,  Άννυ Παπαρούσου, ο Σάββας Ξηρός έχει 98% αναπηρία, η οποία προκύπτει και από ιατρικό πιστοποιητικό του ΚΕΠΑ, που όπως αναφέρει «ισχύει εφ’ όρου ζωής». Μάλιστα, η δικηγόρος υποστηρίζει πως σύμφωνα με το γράμμα του νόμου, «ο Σάββας μετράει μέρες για την αποφυλάκιση».

Σε ομιλία της στη Βουλή, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Τασία Χριστοδουλοπούλου, έκανε λόγο για «έναν άνθρωπο ο οποίος είναι 90% ανάπηρος και άρα δεν θα βλάψει την κοινωνία. Αυτό είναι το εύγλωτο παράδειγμα για τη βιοπολιτική που θέλει να έχει την εξουσία απέναντι στους ανθρώπους».

Την Παρασκευή, με ένα αιχμηρό μήνυμα, η αμερικάνικη πρεσβεία τοποθετήθηκε για το γεγονός μέσω Twitter, γράφοντας: «Μία απόφαση να αποφυλακιστεί ο Σάββας Ξηρός πριν εκτίσει την ποινή που του έχουν επιβάλει οι δικαστικές αρχές της Ελλάδας, θα είναι μία κακή υπηρεσία στη μνήμη όσων Αμερικάνων σκότωσε αλλά και στις οικογένειές τους».

localStorage.clear();


Πηγή