Δευτέρα , 29 Απρίλιος 2024

Το μήνυμα του Καρόλου μετά την διάγνωση με καρκίνο -Ευχαρίστησε τον κόσμο για τα μηνύματα στήριξης

Ο βασιλιάς Κάρολος της Βρετανίας εξέδωσε αργά το βράδυ του Σαββάτου μια ανακοίνωση στην οποία εκφράζει την ευγνωμοσύνη του για τα μηνύματα υποστήριξης που έλαβε μετά τη διάγνωσή του με καρκίνο.

«Θα ήθελα να εκφράσω τις εγκάρδιες ευχαριστίες μου για τα πολλά μηνύματα υποστήριξης και τις ευχές που έλαβα τις τελευταίες ημέρες», αναφέρει στην πρώτη δημόσια τοποθέτησή του μετά τη δημοσιοποίηση του προβλήματος υγείας που αντιμετωπίζει.

Χαρακτήρισε επίσης ενθαρρυντικό ότι η δημοσιοποίηση της διάγνωσής του συνέβαλε στην ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης και στην προώθηση του έργου των οργανισμών που στηρίζουν τους καρκινοπαθείς και τις οικογένειές τους τόσο στο Ηνωμένο Βασίλειο όσο και στον υπόλοιπο κόσμο.

«Ο θαυμασμός που ανέκαθεν έτρεφα για την άοκνη φροντίδα και αφοσίωσή τους είναι ακόμη μεγαλύτερος λόγω της προσωπικής μου εμπειρίας», συμπληρώνει ο βρετανός μονάρχης.

Το Παλάτι του Μπάκιγχαμ δημοσίευσε ακόμη μια φωτογραφία του βασιλιά Καρόλου και την επίσημη ανακοίνωσή του την οποία υπογράφει χειρόγραδα ως «Charles R».

Συνεχίζει την ρουτίνα του ο βασιλιάς Κάρολος

Σήμερα, ο 75χρονος Κάρολος θα συνεχίσει να αναπαύεται στο κτήμα του στο Νόρφολκ όπου βρίσκεται από τότε που έφυγε από το νοσοκομείο μετά την επέμβαση στον προστάτη.

Αναμένεται να παραστεί στην πρωινή λειτουργία της Κυριακής στην εκκλησία της Αγίας Μαρίας της Μαγδαληνής, όπου φωτογραφήθηκε την περασμένη εβδομάδα με τη 76χρονη βασίλισσα Καμίλα, μια ημέρα πριν ανακοινωθεί η διάγνωση του καρκίνου.

Οι φίλοι του «εργασιομανή» μονάρχη λένε ότι πιθανότατα θα επιδίδεται σε δύο από τα αγαπημένα του χόμπι – το περπάτημα και τη ζωγραφική στο νερό.

Παρά την ακύρωση όλων των δημόσιων δεσμεύσεων, οι εσωτερικές πηγές αστειεύονται ότι θα επεξεργαστεί τα «κόκκινα κουτιά» με τα χαρτιά του «πριν φάει το βραστό αυγό του το πρωί».

Ένας φίλος σημείωσε: «Η πλήξη θα είναι ένα από τα πιο δύσκολα πράγματα για αυτόν».

Ένας άλλος πρόσθεσε ότι ο βασιλιάς είναι πιθανό να περάσει λίγο από τον χρόνο του απολαμβάνοντας ένα από τα πιο ιδιότυπα πάθη του: ακούγοντας τους αγαπημένους του δίσκους του αείμνηστου Καναδού τραγουδιστή Λέοναρντ Κόεν, συγκεκριμένα το ποιητικό τραγούδι «Take This Waltz», το οποίο έχει περιγράψει ως «πολύ συγκινητικό».

Ευχάριστα νέα για την Κέιτ Μίντλετον: Βγήκε από το Ουίνδσορ πρώτη φορά μετά την εγχείρηση -Ίσως δει και τον Κάρολο


Πηγή