Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024
Το Μεξικό δεν βρίσκει στοιχεία για τις καταγγελίες αναγκαστικών στειρώσεων μεταναστριών στις ΗΠΑ

Το Μεξικό δεν βρίσκει στοιχεία για τις καταγγελίες αναγκαστικών στειρώσεων μεταναστριών στις ΗΠΑ

Η κυβέρνηση του Μεξικού δεν έχει ακόμα βρει στοιχεία που να στηρίζουν τις καταγγελίες περί αναγκαστικών στειρώσεων Μεξικανών μεταναστριών που βρίσκονται σε κέντρα κράτησης στις ΗΠΑ, σύμφωνα με τον υπουργό Εξωτερικών της χώρας Μαρσέλο Εμπράρδ.

Οι δηλώσεις αυτές του Μεξικανού υπουργού έγιναν αφού Αμερικανοί αξιωματούχοι της υπηρεσίας μετανάστευσης ανακοίνωσαν ότι ομοσπονδιακή υπηρεσία θα ερευνήσεις τις καταγγελίες νοσηλεύτριας που εργαζόταν σε κέντρο κράτησης μεταναστών στη Τζόρτζια, σύμφωνα με τις οποίες είχαν γίνει σε κάποιες μετανάστριες υστερεκτομές και άλλες γυναικολογικές επεμβάσεις χωρίς τη θέλησή τους.

Ο Εμπράρδ δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι ελήφθησαν μαρτυρίες από 20 από τις συνολικά 24 Μεξικανές μετανάστριες που κρατούνται σε κέντρα στη Τζόρτζια και το Τέξας και καμία τους δεν κατήγγειλε ότι υποβλήθηκε σε τέτοιου είδους επεμβάσεις.

Ωστόσο ο Μεξικανός υπουργός πρόσθεσε ότι η έρευνα συνεχίζεται καθώς πρέπει να ληφθούν μαρτυρίες από περισσότερες γυναίκες.

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα Μεξικανοί αξιωματούχοι είχαν δηλώσει ότι πήραν συνέντευξη από τουλάχιστον έξι γυναίκες οι οποίες ενδέχεται να υποβλήθηκαν σε χειρουργικές επεμβάσεις χωρίς τη θέλησή τους, περιλαμβανομένων υστερεκτομών, όπως εξηγεί το ΑΜΠΕ.

Τότε ο Ερμπράδ είχε χαρακτηρίσει το ενδεχόμενο «απαράδεκτο» και είχε επισημάνει ότι αν επιβεβαιωθούν οι καταγγελίες, θα πρέπει να ληφθούν μέτρα, χωρίς ωστόσο να δώσει περαιτέρω εξηγήσεις.

(φωτογραφία αρχείου)


Πηγή