Σάββατο , 20 Απρίλιος 2024

Το παιχνίδι αποπλάνησης με το ταχύπλοο πήγε δραματικά λάθος

Ο Τζακ Σέπερντ είναι ένας νέος με οικονομική άνεση που διαθέτει πλωτό σπίτι και ταχύπλοο. Του αρέσουν οι γυναίκες και προσπαθεί να τις δελεάσει με τα υπάρχοντά του. Το βράδυ της 8ης Δεκεμβρίου του 2015 όμως, ένα συνηθισμένο για τον σχεδιαστή ιστοσελίδων παιχνίδι αποπλάνησης, είχε τραγική κατάληξη.

Η βόλτα στον Τάμεση με την 24χρονη Σάρλοτ Μπράουν, κατέληξε σε τραγωδία όταν το σκάφος ανατράπηκε με αποτέλεσμα η κοπέλα να τραυματιστεί σοβαρά και λίγο αργότερα να αφήσει την τελευταία της πνοή στο νοσοκομείο.

Ο νεαρός άνδρας από το Πάντιγκτον βρίσκεται τώρα αντιμέτωπος με τη δικαιοσύνη καθώς κατηγορείται για ανθρωποκτονία από αμέλεια, με τον ίδιο πάντως να αρνείται την κατηγορία.

Τι ακριβώς όμως συνέβη εκείνο το μοιραίο βράδυ στον Τάμεση;

Σύμφωνα με όσα έχουν ειπωθεί έως τώρα στο δικαστήριο, οι δυο νέοι δείπνησαν στο εστιατόριο «The Shard» όπου κατανάλωσαν δύο μπουκάλια κρασί και συνέχισαν τη βραδιά τους στο πλωτό σπίτι του 30χρονου.

Αργότερα επιβιβάστηκαν στο ταχύπλοο για μια βόλτα μέχρι το Γουεστμίνστερ, παρέα με ένα μπουκάλι σαμπάνια, όπως μαρτυρούν μηνύματα που έστειλε η κοπέλα στην αδερφή και τη φίλη της.

«Με παίρνει βόλτα με το ταχύπλοο στον Τάμεση. Είμαι σίγουρη ότι είναι ασφαλές. Θα μου πληρώσει και το ταξί για να επιστρέψω σπίτι», ανέφερε σε ένα από αυτά.

Κατά τη διάρκεια της βόλτας ο κατηγορούμενος άφησε την κοπέλα να οδηγήσει το σκάφος παρά το γεγονός ότι είχε καταναλώσει αρκετή ποσότητα αλκοόλ.

«Είχε κρύο, ήταν σκοτάδι και ήταν, όπως υποθέτουμε, η απόλυτη τρέλα. Δεν έκανε τίποτα για να την αποτρέψει από το να αναπτύξει ταχύτητα», ανέφερε μεταξύ άλλων ο εισαγγελέας Αφτάμπ Τζαφέρτζι κατά την αγόρευσή του.

Όπως είπε ο κατηγορούμενος στο δικαστήριο η ταχύτητα που είχε αναπτύξει το σκάφος πριν το τραγικό περιστατικό ήταν σχεδόν διπλάσια από το όριο των 12 κόμβων που ίσχυε εκείνο το βράδυ.

Σύμφωνα με τον εισαγγελέα, δεν ήταν η πρώτη φορά που ο κατηγορούμενος πήγαινε βόλτα κοπέλες με το σκάφος του. Ήταν μέρος ενός παιχνιδιού αποπλάνησης που έπαιζε και που γι’ αυτόν είχε εξελιχθεί σε ρουτίνα. Μόνο που αυτή τη φορά πήγε δραματικά λάθος.

Ο ίδιος μάλιστα είχε παραδεχθεί κατά την απολογία του στους αστυνομικούς μια μέρα μετά το δυστύχημα ότι αγόρασε το ταχύπλοο με σκοπό να «προσπαθήσει να μαγνητίσει γυναίκες».

Στο σκάφος υπήρχαν κάποιες ελλείψεις, ενώ η κοπέλα δεν είχε ενημερωθεί για την ύπαρξη σωσιβίων, όπως ειπώθηκε στο δικαστήριο. Εκτός αυτού, δύο φορές στο παρελθόν η αστυνομία είχε σταματήσει το σκάφος στον Τάμεση για έλεγχο τονίζοντας μάλιστα στον κατηγορούμενο το πόσο σημαντικό είναι οι επιβαίνοντες να φορούν τα σωσίβιά τους.

Η δίκη συνεχίζεται με αμείωτο ενδιαφέρον.

localStorage.clear();


Πηγή