Σάββατο , 20 Απρίλιος 2024

Το πανέμορφο σταυροδρόμι τριών χωρών

Χτισμένη στην κοιλάδα του ποταμού Μόσα, η Λιέγη αποτελεί ένα σταυροδρόμι τριών χωρών, του Βελγίου, της Ολλανδίας και της Γερμανίας.

Η καταπράσινη πόλη αποτελεί ένα δυναμικό εμπορικό κέντρο με σύγχρονους πεζόδρομους και γραφικά, επιβλητικά κτίρια.

Ο επισκέπτης νιώθει αρκετές φορές ότι δε βρίσκεται στο Βέλγιο αλλά σε γαλλική περιοχή, καθώς όλοι μιλούν γαλλικά, τρώνε μπαγκέτες και τυριά και πίνουν κόκκινα κρασιά όπως οι Γάλλοι.

Αξίζει να επισκεφθείτε τη Πλατεία Αγίου Λαμπέρτ, το Μουσείο Μοντέρνας και Σύγχρονης Τέχνης της Λιέγης και τη Βασιλική Όπερα της Βαλλονίας.

Το Μουσείο της Βαλλονικής Ζωής (Musée de la Vie Wallonne) στεγάζεται σε μια πρώην μονή του 17ου αιώνα ενώ η εκκλησία του Αγίου Βαρθολομαίου χτίστηκε περίπου τον 12ο αιώνα σε ρωμαϊκή αρχιτεκτονική.

Η οδός με τα ιστορικά σπίτια πίσω από το παλάτι του Πρίγκιπα ενδείκνυται για βόλτες που μεταφέρουν τον ταξιδιώτη σε άλλες εποχές.

Το παλάτι στεγάζει σήμερα τα δικαστήρια και την έδρα της κυβέρνησης της Βαλλονίας και είναι χτισμένο σε γοτθικό και του αναγεννησιακό στυλ.

Πληροφορίες – Φωτογραφίες

Λιέγη / Βέλγιο

Διαφορά ώρας: 1 ώρα πίσω

Νόμισμα: Ευρώ

Απόσταση: Δεν υπάρχει απευθείας πτήση και η διάρκεια του ταξιδιού είναι 3 ώρες και 30 λεπτά από την Αθήνα και 2 ώρες και 10 λεπτά από τη Θεσσαλονίκη.

ΛΙΕΓΗ ΒΕΛΓΙΟ ΛΙΕΓΗ ΒΕΛΓΙΟ ΛΙΕΓΗ ΒΕΛΓΙΟ ΛΙΕΓΗ ΒΕΛΓΙΟ ΛΙΕΓΗ ΒΕΛΓΙΟ ΛΙΕΓΗ ΒΕΛΓΙΟ ΛΙΕΓΗ ΒΕΛΓΙΟ ΛΙΕΓΗ ΒΕΛΓΙΟ ΛΙΕΓΗ ΒΕΛΓΙΟ

localStorage.clear();


Πηγή