Τρίτη , 16 Απρίλιος 2024

Το «πηγαδάκι» Μητσοτάκη-Κουτσούμπα στο Προεδρικό για την ημερομηνία των εκλογών -Τι συζήτησαν [βίντεο]

Ούτε μέρα φαίνεται πως δεν αφήνουν χαμένη οι πολιτικοί αρχηγοί, οι οποίοι βρίσκονται σε πυρετώδεις προετοιμασίες για τις εκλογές που θα διεξαχθούν εντός του 2023.

Αυτό που προς το παρόν απασχολεί περισσότερο, πάντως, φαίνεται να είναι η ακριβής ημερομηνία των εκλογών, με τον γενικό γραμματέα του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα, να μην χάνει την ευκαιρία να ρωτήσει σχετικά τον πρωθυπουργό, παρόλο που η συνάντησή τους σήμερα το πρωί στο Προεδρικό Μέγαρο για τις καθιερωμένες ευχές για τη νέα χρονιά ήταν καθαρά εθιμοτυπική.

Το «πηγαδάκι» Μητσοτάκη-Κουτσούμπα για τις εκλογές

Αναλυτικότερα, το ρεπορτάζ του OPEN μεταδίδει πως οι δύο αρχηγοί είχαν ένα «πηγαδάκι» το πρωί της Πρωτοχρονιάς στο Προεδρικό Μέγαρο, όπου βρέθηκαν για να ευχηθούν στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, για το νέο έτος. Όπως σημειώνεται, ο κ. Κουτσούμπας φέρεται να ρώτησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη αν έχει αποφασίσει για την ημερομηνία που θα γίνουν οι εκλογές.

Ο πρωθυπουργός απάντησε πως «μετά τον Απρίλιο όλα είναι ανοιχτά», με τον κ. Κουτσούμπα να επιμένει, ρωτώντας «πότε ακριβώς;». Τότε, ο Κυριάκος Μητσοτάκης του είπε: «Μία εβδομάδα πριν, μία εβδομάδα μετά τι σημασία έχει, αφού εσείς είστε έτοιμοι, όπως λέτε».

Μητσοτάκης: Η αύξηση του κατώτατου μισθού έναν μήνα νωρίτερα δεν έχει σχέση με τις εκλογές

Μιλώντας σήμερα σε δημοσιογράφους, ο πρωθυπουργός ξεκαθάρισε πως η ανακοίνωση για τον κατώτατο μισθό δεν σχετίζεται με τις εκλογές.

Όπως είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σύμφωνα με την ΕΡΤ, η επιλογή η αύξηση να έρθει έναν μήνα νωρίτερα ενέχει το στοιχείο ότι τελειώνει το πρώτο τρίμηνο τον Απρίλιο, αρχίζει η τουριστική περίοδος και υπάρχει αρκετός κόσμος στον τουριστικό κλάδο.

Ο πρωθυπουργός στο μήνυμά του για το νέο έτος αναφέρθηκε χθες στα θετικά βήματα που έγιναν το 2022 για τη χώρα αλλά και σε αυτά που έρχονται το 2023, με βασικότερο την αύξηση του κατώτατου μισθού. Όπως είπε «από την 1η Απριλίου, νωρίτερα από πέρυσι, θα αυξηθεί και πάλι ο κατώτατος μισθός».


Πηγή