Σάββατο , 20 Απρίλιος 2024

Το πιο επικίνδυνο φαράγγι της Κρήτης

Το καλοκαίρι ήρθε και τουρίστες Έλληνες και ξένοι συνδυάζουν τις διακοπές τους με την πεζοπορία και την ορειβασία στην Κρητική γη, που προσφέρει άφθονα μέρη για να εξερευνήσει κανείς.

Του ανταποκριτή μας από το flashnews.gr στην Κρήτη

Πόσο επικίνδυνο όμως μπορεί να αποδειχθεί όταν πολλοί παραβλέπουν τις οδηγίες και τις σημάνσεις και ακολουθούν την δική τους πορεία;

Δεν είναι λίγες οι φορές που άνθρωποι έχουν χάσει την ζωή τους στα βουνά της Κρήτης ενώ άλλοι έχουν απλώς χαθεί και ταλαιπωρηθεί, λόγω αφέλειας πολλές φορές, από την μεριά των ίδιων.

sidsidm5 sidsidm1

Το φαράγγι του Κλάδου θα μπορούσε εύκολα να χαρακτηριστεί ως το πιο επικίνδυνο φαράγγι της Κρήτης και σίγουρα ένα από τα πλέον απροσπέλαστα. Άνθρωποι έχουν χάσει την ζωή τους και άλλοι δεν βρέθηκαν ποτέ, μας λέει ο πρόεδρος του Ορειβατικού Συλλόγου Χανίων, Σταύρος Μπαδογιάννης.

Που καταλήγει το φαράγγι του Κλάδου και γιατί είναι το πιο επικίνδυνο φαράγγι της Κρήτης

Το φαράγγι του Κλάδου είναι παράλληλα και δυτικά από το φαράγγι της Σαμαριάς.Καταλήγει στην πανέμορφη παραλία Δώματα και μπορεί να το διασχίσει κάποιος μόνο με τον απαραίτητο ορειβατικό εξοπλισμό καταρρίχησης και έχοντας την απαραίτητη εμπειρία. Πολλοί από ορειβάτες που φτάνουν στο παραπάνω σημείο που χρειάζεται ο εξοπλισμός, ακολουθούν μια άλλη πορεία που μοιάζει «εύκολη» αλλά για μερικούς δεν υπήρξε ποτέ επιστροφή.

Παρόλο που σε αυτήν την εναλλακτική πορεία του φαραγγιού υπάρχει σήμανση που αποτρέπει τους ανθρώπους να προχωρήσουν, κάποιοι απλώς την αγνοούν και άλλοι εξιτάρονται από την ιδέα του κινδύνου χωρίς ωστόσο να αντιλαμβάνονται το μέγεθος του.

sidsidm7 sidsidm6

Περισσότερες ειδήσεις για την Κρήτη στο flashnews.gr


Πηγή