Πέμπτη , 28 Μάρτιος 2024

Το συγχαρητήριο μήνυμα Ομπάμα στον Βαρθολομαίο

Με την ευκαιρία της 25ης επετείου από την εκλογή του Πατριάρχη Βαρθολομαίου στο Οικουμενικό Πατριαρχείο, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα απέστειλε συγχαρητήριο μήνυμα.

Η ανακοίνωση που εξέδωσε ο Λευκός Οίκος είναι η ακόλουθη:

«Χαίρομαι που δίνεται η ευκαιρία και σε μένα να αποτίσω φόρο τιμής στον Παναγιώτατο Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο, καθώς συμπληρώνονται 25 χρόνια από την εκλογή του στο Οικουμενικό Πατριαρχείο.

Υπό την καθοδήγηση της διδασκαλίας της πίστης του, η Παναγιότητά του, ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, είναι επί μακρόν ένας πυλώνας σοφίας και διαφώτισης για τους ανθρώπους σε όλο τον κόσμο. Το έργο του -είτε με την προώθηση της ειρήνης και της συμφιλίωσης, με τη θέση του υπέρ των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθεριών, την υποστήριξη των προσφύγων, είτε ενθαρρύνοντάς μας να είμαστε διαχειριστές του πλανήτη μας- έχει βοηθήσει να ξεπεραστούν χάσματα που έχουν χωρίσει τους ανθρώπους κατά τη διάρκεια της ιστορίας.

Στο επίκεντρο των προσπαθειών του βρίσκεται μια θεμελιώδης αλήθεια για την κοινή ανθρώπινη υπόστασή μας: ότι είναι ιερή υποχρέωσή μας να αναλώσουμε τον χρόνο μας εδώ, στη Γη, εργαζόμενοι από κοινού για τη σφυρηλάτηση ενός φωτεινότερου μέλλοντος για όλους, συμπεριλαμβανομένων των γενεών που ακόμη δεν έχουν έρθει.

Ελπίζω τα επόμενα χρόνια να φέρουν συνεχείς ευλογίες στη διακονία του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου και για το ξεχωριστό αυτό ορόσημο στέλνω τις καλύτερες ευχές μου».


Πηγή