Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024

Το τηλεφώνημα Μητσοτάκη στον νεαρό φαρμακοποιό στη Χάλκη

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θέλησε να ευχαριστήσει προσωπικά τον 26χρονο που πήρε την απόφαση να αφήσει την Αθήνα και να ανοίξει φαρμακείο στη Χάλκη.

Με την απόφασή του ο 26χρονος Παναγιώτης Πατέλης έδωσε λύση σε μια σειρά από προβλήματα και ικανοποιεί ένα από τα πιο βασικά αιτήματα των κατοίκων του νησιού των Δωδεκανήσων, αφού ο μόνος τρόπος για να προμηθευτούν και το πιο απλό φάρμακο ήταν να μεταβούν με πλοίο στη Χάλκη.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κάλεσε τον φαρμακοποιό Παναγιώτη Πατέλη, ο οποίος ανέλαβε τα καθήκοντά του πριν 15 ημέρες στο φαρμακείο στη Χάλκη. Ο πρωθυπουργός, θέλησε να τον συγχαρεί και να τον ευχαριστήσει για την απόφασή του να εγκατασταθεί στο νησί και να προσφέρει τις υπηρεσίες του, στους ακρίτες.

Γεννημένος και μεγαλωμένος στην Αθήνα, ο 26χρονος Παναγιώτης Πατέλης πήρε την απόφαση να αφήσει τη ζωή της πρωτεύουσας και να εγκατασταθεί μόνιμα στο ακριτικό νησί. Μέχρι σήμερα οι κάτοικοι της ακριτικής Χάλκης ακόμη και για ένα κουτί ασπιρίνη έπρεπε να περιμένουν το καράβι από τη Ρόδο. Τις τελευταίες δύο εβδομάδες, όμως, ένα πάγιο αίτημά τους ικανοποιήθηκε: το νησί απέκτησε το πρώτο του φαρμακείο, που αναλαμβάνει ένας 26χρονος φαρμακοποιός από την Αθήνα.

Σύμφωνα με το dimokratiki.gr, ο Παναγιώτης Πατέλης σπούδασε Φαρμακευτική στη Μόντενα της Ιταλίας. «Είχα συμφοιτητές οι οποίοι έψαχναν, όταν θα έπαιρναν πια το πτυχίο, να ανοίξουν φαρμακείο όχι στις πόλεις αλλά σε απομακρυσμένες περιοχές, πάνω στους Δολομίτες, τμήμα των Αλπεων. Κι αυτό γιατί υπάρχουν προδιαγραφές ανάπτυξης στο μέλλον. Για μας, εδώ στην Ελλάδα, τέτοια μέρη είναι τα νησιά μας, οπότε όταν ήρθε πια η ώρα να ανοίξω φαρμακείο, έψαχνα για κενή θέση σε κάποιο ελληνικό νησί».


Πηγή