Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024

Το «Τρίγωνο των Βερμούδων» της Ρουμανίας

Ιστορίες μυστηρίου, τρομακτικά κάστρα και στοιχειωμένα μέρη είναι άρρηκτα συνδεδεμένα με την περιοχή της Τρανσυλβανίας. Ένα από τα σημεία που είναι φημισμένα στην περιοχή είναι το δάσος Hoia Baciu το οποίο χαρακτηρίζουν ως στοιχειωμένο.

Βρίσκεται δυτικά της δεύτερης πολυπληθέστερης πόλης της Ρουμανίας, Κλουζ-Ναπόκα ενώ πολύ συχνά αναφέρεται ως το «Τρίγωνο των Βερμούδων» της Ρουμανίας.

Ανεξήγητες φωνές, μυστηριώδη φώτα, εξωπραγματικές εμφανίσεις και παιδιά που εξαφανίζονται, μαγνητικές ανωμαλίες και δυσλειτουργία ηλεκτρονικών συσκευών είναι μερικά μόνο που λέγονται ότι συμβαίνουν σε αυτό το δάσος.

Αν και τα τελευταία χρόνια στο πάρκο που βρίσκεται στο δάσος έχει προστεθεί χώρος για ποδηλασία αλλά και για άλλα αθλήματα, όπως paintball, Airsoft και η τοξοβολία, η φήμη που έχει αυτό για τα παραφυσικά φαινόμενα παραμένει και φοβίζει πολλούς ανθρώπους που αρνούνται ακόμη και να το επισκεφτούν.

Άλλοι πιστεύουν ότι το δάσος είναι μια πύλη που οδηγεί σε άλλη διάσταση, καθώς έχουν ακουστεί ιστορίες ανθρώπων που χάθηκαν εκεί και ξαναβγήκαν μετά από χρόνια με τα ίδια ρούχα χωρίς να θυμούνται τίποτα από το διάστημα της απουσίας τους.

Το δάσος απέκτησε ακόμη μεγαλύτερη φήμη παγκοσμίως όταν στις 18 Αυγούστου του 1968 κάποιος τράβηξε μια φωτογραφία με ένα UFO όπως είπε χαρακτηριστικά. Μάλιστα η φωτογραφία κρίθηκε ως από τις λίγες του είδους της που είναι αυθεντικές.

Πολλοί από τους ντόπιους κάνουν λόγο για ένα καταραμένο και δαιμονισμένο δάσος που κρύβει πολλά ανεξήγητα μυστήρια. Κάποιοι επιστήμονες θεωρούν ότι τα μεταφυσικά φαινόμενα έχουν επιστημονική βάση ενώ άλλοι λένε ότι είναι ξεκάθαρα αστικοί μύθοι, που το κάνουν να γίνεται γνωστός πόλος έλξης τουριστών και γι’ αυτό το λόγο συντηρούνται.

Το γεγονός πάντως ότι πολλοί επισκέπτες τους δάσους αναφέρουν συχνά έντονα συναισθήματα άγχους και η αίσθηση ότι παρακολουθούνται συνεχώς κάνει κάποιους να μην θέλουν να το δουν ούτε από μακριά.

romforest2 romforest4 romforest5 romforest6 romforest7 romforest3


Πηγή