Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024

Τρία ξενοδοχεία ψάχνουν επενδυτές στο κέντρο της Αθήνας

Μεγάλα ξενοδοχεία στο κέντρο της Αθήνας, αλλά και αυτόνομα πολυόροφα κτίρια, βγάζει σε διαδικασία αξιοποίησης το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης. Συνολικά βγαίνουν για αξιοποίηση 50 ακίνητα.

Τα 3 σημαντικά ξενοδοχειακά ακίνητα είναι:

  • Ξενοδοχείο ESPERIA, στην οδό Σταδίου
  • Ξενοδοχείο ATHENS INN, στην οδό Βίκτωρος Ουγκώ και
  • Ξενοδοχείο AMBASSANDEUR (Παλαιό Εφετείο), στην οδό Σωκράτους,

Το υπουργείο Εργασίας, απευθύνει δύο ξεχωριστές προσκλήσεις προκειμένου οι ενδιαφερόμενοι να υποβάλλουν προτάσεις εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τα ακίνητα του Υπουργείου και των εποπτευόμενων φορέων του, στα όρια του Δήμου Αθηναίων.

Οι προσκλήσεις σηματοδοτούν την έναρξη του β’ κύκλου του προγράμματος «Αξιοποίηση των ακινήτων των Φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης με όρους κοινωνικής ανταπόδοσης», που υλοποιείται από τον Ιούλιο του 2017 από το Υπουργείο Εργασίας σε συνεργασία με τη Σχολή Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (ΕΜΠ).

Ο νέος β’ κύκλος στοχεύει αφενός σε κοινωνικές χρήσεις από κοινωφελείς φορείς, συνεργασίες νεοφυών ή νεανικών επιχειρήσεων, πολιτισμού και αφετέρου στην αμιγώς εμπορική αξιοποίηση για στοχευμένα ακίνητα όπως ξενοδοχεία και κτίρια γραφείων. Σε αυτή τη φάση, άλλο ένα τμήμα του μεγάλου αποθέματος ακινήτων των εποπτευόμενων φορέων του Υπουργείου Εργασίας στο κέντρο της Αθήνας αναμένεται να αποκτήσει νέες χρήσεις μετά από πολυετή αδράνεια.

Οι εκδηλώσεις ενδιαφέροντος υποβάλλονται στις αρμόδιες Υπηρεσίες του οικείου ιδιοκτήτη Φορέα και ως καταληκτική ημερομηνία υποβολής των προτάσεων ορίζεται η 11η Μαΐου 2018.

Δείτε εδώ την αναλυτική λίστα

localStorage.clear();


Πηγή