Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024

Τραγωδία στα Τέμπη: Η ενημέρωση από την Πυροσβεστική για τη σύγκρουση των τρένων

Τραγικές είναι οι διαστάσεις που παίρνει το σιδηροδρομικό δυστύχημα που συνέβη λίγο πριν τα μεσάνυχτα της Τρίτης κοντά στα Τέμπη, καθώς σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση της Πυροσβεστικής οι νεκροί είναι τουλάχιστον 16 και οι τραυματίες 85.

Τουλάχιστον 16 είναι δυστυχώς οι νεκροί επιβάτες που έχουν ανασυρθεί μέχρι στιγμής από τα συντρίμμια επιβατικής αμαξοστοιχίας που συγκρούστηκε με εμπορευματική στην περιοχή Ευαγγελισμός, κοντά στα Τέμπη, σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες από την Πυροσβεστική, ενώ εκφράζονται φόβοι ότι ο αριθμός μπορεί να αυξηθεί, καθώς υπάρχουν ακόμα εγκλωβισμένοι στα βαγόνια που εκτροχιάστηκαν.

Τραγωδία στα Τέμπη: Σύγκρουση εμπορικού με επιβατικό τρένο -16 νεκροί, τουλάχιστον 85 οι τραυματίες -Live εικόνα

Οι τραματίες είναι τουλάχιστον 85, πολλοί από τους οποίους είναι σοβαρά, οι οποίοι διασώθηκαν από προσωπικό της ΕΜΑΚ που επιχειρεί στον τόπο του τραγικού συμβάντος κι έχουν διακομιστεί με ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ στα νοσοκομεία Λάρισας και Κατερίνης, ενώ η επιχείρηση απεγκλωβισμού είναι σε εξέλιξη, καθώς τα βαγόνια που εκτροχιάστηκαν έχουν διαλυθεί μετά την σύγκρουση με την εμπορική αμαξοστοιχία.

Ο κρατικός μηχανισμός έχει τεθεί σε συναγερμό. Ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Χρήστος Στυλιανίδης βρίσκεται από την πρώτη στιγμή στο Ενιαίο Συντονιστικό Κέντρο Διαχείρισης Κρίσεων στην Πολιτική Προστασία, μαζί με τον υφυπουργό Ευάγγελο Τουρνά, τον υφυπουργό παρά τω πρωθυπουργώ, Γιάννη Μπρατάκο και τον Αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος Γιώργο Πουρναρά.

Στο Κέντρο Επιχειρήσεων της ΕΛΑΣ βρίσκεται ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος με τον Αρχηγό του Σώματος Κωνσταντίνο Σκούμα, ενώ αξιωματικοί της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας βρίσκονται στον τόπο του δυστυχήματος και στα νοσοκομεία προκειμένου να καταγράψουν νεκρούς και τραυματίες.

Δείτε την επίσημη ενημέρωση από τον εκπρόσωπο της Πυρισβεστικής


Πηγή