Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024

Τραγωδία στην Ινδία, 49 νεκροί από τις καταρρακτώδεις βροχές

Πλημμύρες, χείμαρροι, δρόμοι που υποχώρησαν, κτίρια που κατέρρευσαν: οι σφοδρές βροχοπτώσεις του μουσώνα που πλήττει τη βόρεια Ινδία στοίχισαν από την Πέμπτη τη ζωή σε 49 ανθρώπους, σύμφωνα με τις αρχές, ενώ η μετεωρολογική υπηρεσία προειδοποιεί ότι η κακοκαιρία θα συνεχιστεί.

Σύμφωνα με τις αρχές της Πολιτείας Ούταρ Πραντές, ορισμένα από τα θύματα θάφτηκαν κάτω από τα συντρίμμια όταν κατέρρευσαν κτίρια, άλλοι πνίγηκαν, υπέστησαν ηλεκτροπληξία ή σκοτώθηκαν σε τροχαία που είτε προκάλεσαν οι καταιγίδες ή έπαιξαν ρόλο σε αυτά.

Η ινδική μετεωρολογική υπηρεσία προειδοποιεί ότι η κακοκαιρία στη βόρεια Ινδία θα συνεχιστεί για πέντε ημέρες ακόμη.

Η κυβέρνηση στην Πολιτεία Ούταρ Πραντές, ο πληθυσμός της οποίας είναι σχεδόν 220 εκατομμύρια άνθρωποι, κήρυξε κατάσταση συναγερμού και κάλεσε τους ενοίκους κτιρίων που διατρέχουν κίνδυνο να πλημμυρίσουν ή να καταρρεύσουν να τα εγκαταλείψουν αμέσως. Πολυάριθμα κτίσματα έχουν ήδη υποστεί ζημιές.

Οι καταρρεύσεις κτιρίων είναι συχνές στην Ινδία, ιδίως την περίοδο των μουσώνων, από τον Ιούνιο μέχρι τον Σεπτέμβριο.

Στον ποταμό Γιαμούνα, που διασχίζει το Νέο Δελχί, το επίπεδο του νερού ανέβηκε σε επικίνδυνο επίπεδο, εξωθώντας τις αρχές να εκδώσουν προειδοποίηση. Το επίπεδο του νερού θα συνεχίσει να ανεβαίνει, τόνισαν οι αρχές.

Καταρρακτώδεις βροχές πλήττουν επίσης την πολύ τουριστική Πολιτεία Ρατζαστάν, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων. Στην περιοχή Μπαρατπούρ, σημειώθηκε βροχόπτωση 11 εκατοστών μέσα σε 24 ώρες την Παρασκευή.

localStorage.clear();


Πηγή