Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024

Τραγωδία στην Ισπανία με τον θάνατο ενός 6χρονου παιδιού από την Αφρική

Ένα παιδάκι από την Αφρική, ηλικίας 6 ετών, που ήταν μεταξύ των 66 μεταναστών που διέπλευσαν τη Μεσόγειο με μια υπερφορτωμένη βάρκα, άφησε την τελευταία του πνοή μετά τη διάσωσή του στα ανοικτά των ακτών της Ισπανίας, όπως μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο την Παρασκευή (04/10), επικαλούμενο το Λιμενικό Σώμα της ιβηρικής χώρας.

Το παιδί ξεψύχησε κατά τη διακομιδή του με ελικόπτερο προς το αεροδρόμιο της πόλης Αλμέρια, στην Ανδαλουσία, σύμφωνα με όσα ανέφερε ένας εκπρόσωπος Τύπου της Ακτοφυλακής, χωρίς να μπορεί να προσδιορίσει εάν επρόκειτο για αγοράκι ή κοριτσάκι ούτε την εθνικότητά του.

Ο συναγερμός σήμανε την Πέμπτη 3 Οκτωβρίου, στις 17:25 τοπική ώρα, από τη Μη Κυβερνητική Οργάνωση Caminando Fronteras, η οποία ενημερώνει τακτικά τους διασώστες για τον διάπλου πλεούμενων με μετανάστες, που φεύγουν από το Μαρόκο.

Οι 66 Αφρικανοί μετανάστες εντοπίστηκαν στη θάλασσα Αλμποράν, στα ανοικτά της ισπανικής πόλης Μοτρίλ. Μεταξύ αυτών, βρίσκονταν 20 ανήλικοι, ηλικίας 1 έτους έως 17 ετών, και 14 γυναίκες, μεταξύ αυτών μια έγκυος, επισήμανε η εκπρόσωπος τύπου.

Στις 20:50 τοπική ώρα, μια περίπολος της Frontex τους διέσωσε προτού επικεντρωθεί στην άμεση διακομιδή του παιδιού. «Ο σφυγμός του ήταν αδύναμος και η θερμοκρασία του είχε πέσει κάτω των 36 βαθμών», περιέγραψε η εκπρόσωπος Τύπου, σύμφωνα με όσα σημειώνει το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Το ελικόπτερο, που μετέφερε το παιδί με τη μητέρα του, έφθασε στις 22:46 στο αεροδρόμιο της Αλμέρια, όπου τους περίμενε το ασθενοφόρο, όμως «ένας γιατρός επιβεβαίωσε τον θάνατο του παιδιού», σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Οι άλλοι 64 μετανάστες οδηγήθηκαν σήμερα το πρωί στη Μάλαγα, μια άλλη παραλιακή πόλη της Ανδαλουσίας.

Τουλάχιστον 1.041 άνδρες, γυναίκες και παιδιά έχουν χάσει τη ζωή τους επιχειρώντας τον διάπλου της Μεσογείου από τις αρχές του έτους, μεταξύ αυτών 315 μεταξύ της βόρειας Αφρικής και της Ισπανίας, σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Πηγή