Σάββατο , 20 Απρίλιος 2024

Τραγωδία χωρίς τέλος στη Μόρια με νεκρούς και δηλητηριασμένους από μαγκάλια

Δεν έχει τέλος η τραγωδία στο hotspot της Μόριας όπου χθες έχασε τη ζωή του και τρίτος μετανάστης, ένας 20χρονος Πακιστανός, έχασε τη ζωή του.

Το περασμένο Σάββατο 28 Ιανουαρίου βρέθηκε νεκρός έξω από τη σκηνή του 45χρονος Σύρος, ενώ την περασμένη Τρίτη 24 Ιανουαρίου, πέθανε άλλος ένας άνδρας, 22 ετών, από την Αίγυπτο.

Ο θάνατος και τρίτου μετανάστη δημιούργησε κλίμα έντονης αναταραχής. Ομάδες Αφρικανών, κυρίως, μεταναστών, συχνά πυκνά κλείνουν, διαμαρτυρόμενοι, την κεντρική πύλη του καταυλισμού, ενώ η μεταφορά, περίπου στις 2 το μεσημέρι, της σορού του νεκρού Πακιστανού με ασθενοφόρο, κινδύνευσε να προκαλέσει έκρηξη. Δεκάδες μετανάστες συνέρρευσαν γύρω από το ασθενοφόρο και αποχαιρέτησαν το νεκρό σύντροφό τους με συνθήματα και λυγμούς.

Ένας ακόμα άνδρας, 30 ετών, πακιστανικής καταγωγής, που μεταφέρθηκε από τον καταυλισμό της Μόριας και νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου Μυτιλήνης, δείχνει την αιτία των τριών θανάτων μεταναστών της τελευταίας εβδομάδας.

Συγκεκριμένα, ο μετανάστης αυτός, που διέμενε στην ίδια σκηνή με το νεκρό, νοσηλεύεται πλέον εκτός κινδύνου και έχει -σύμφωνα με ιατρικές πηγές- φανερά τα συμπτώματα της δηλητηρίασης από μονοξείδιο του άνθρακα, που προήλθε από μαγκάλι που χρησιμοποιήθηκε στη σκηνή για να ζεσταθούν.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, αυτή πρέπει να είναι και η αιτία των άλλων δυο θανάτων, αφού η πρώτη ιατροδικαστική εξέταση δεν έδειξε εμφανή αιτία θανάτου και ζητήθηκε ιστολογική και τοξικολογική παραπέρα διερεύνηση, ώστε να εξετασθεί κυρίως, η πιθανότητα ο θάνατος να επήλθε από εισπνοή μονοξειδίου του άνθρακα.


Πηγή