Σάββατο , 27 Απρίλιος 2024

Τραμπ σε Κογκρέσο: Ψηφίστε νέο νόμο για τη μετανάστευση

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ κάλεσε και πάλι σήμερα το Κογκρέσο να ψηφίσει ένα νέο νόμο για τη μετανάστευση, μία ημέρα αφότου διαμήνυσε ότι δεν θα εγκρίνει την ανανέωση του προγράμματος DACA, που δίνει άδειες παραμονής και εργασίας σε χιλιάδες νέους παράτυπους μετανάστες.

«Το Κογκρέσο πρέπει να περάσει αμέσως τον Νόμο των Συνόρων, να χρησιμοποιήσει την Πυρηνική Επιλογή αν χρειαστεί, για να σταματήσει η μαζική εισροή ναρκωτικών και ανθρώπων. Δράσε τώρα, Κογκρέσο, μας κλέβουν τη χώρα μας!» έγραψε στο Twitter.

Η «πυρηνική επιλογή» αφορά μια κοινοβουλευτική διαδικασία που επιτρέπει στη Γερουσία να εγκρίνει νομοσχέδια με απλή πλειοψηφία.

Μια από τις κυριότερες προεκλογικές υποσχέσεις του Τραμπ ήταν ότι θα κατασκευάσει ένα τείχος κατά μήκος των συνόρων με το Μεξικό και θα αναγκάσει τη χώρα αυτή να το πληρώσει, κάτι που η μεξικανική κυβέρνηση έχει απορρίψει κατηγορηματικά. Είχε δηλώσει ότι είναι ανοιχτός σε μια συμφωνία με τους Δημοκρατικούς, ώστε να λάβει τη χρηματοδότηση που ζητά για το τείχος, σε αντάλλαγμα για την προστασία των νεαρών παράτυπων μεταναστών που έφτασαν στη χώρα ενώ ήταν ακόμη ανήλικοι, των αποκαλούμενων «Ονειροπόλων».

Στα μηνύματα που ανήρτησε την Κυριακή στο Twitter άφησε να εννοηθεί ότι σταματά κάθε διαπραγμάτευση και θέλει να επιλύσει το πρόβλημα με το Κογκρέσο, με ένα νέο νόμο. «Έρχονται καραβάνια. Οι Ρεπουμπλικάνοι πρέπει να χρησιμοποιήσουν την Πυρηνική Επιλογή για να περάσουν σκληρούς νόμους. ΤΩΡΑ. ΟΧΙ ΑΛΛΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΓΙΑ ΤΗ DACA», έγραψε.

Η ανάρτηση αυτή προφανώς αναφερόταν σε μια ομάδα 1.500 ανδρών, γυναικών και παιδιών από την Ονδούρα, τη Γουατεμάλα και το Ελ Σαλβαδόρ που μετέχουν στο «προσφυγικό καραβάνι» το οποίο οργάνωσε η Πουέμπλο σιν Φροντέρας, μια οργάνωση που εδρεύει στις ΗΠΑ και προασπίζεται τα δικαιώματα των μεταναστών. Ταξιδεύοντας όλοι μαζί οι μετανάστες ελπίζουν ότι θα προστατευθούν από το έγκλημα και τους εκβιασμούς που καθιστά επικίνδυνο το ταξίδι στο Μεξικό. Έχουν πει ότι ορισμένοι, αν όχι όλοι, θα ζητήσουν άσυλο εφόσον καταφέρουν να φτάσουν στις ΗΠΑ.

localStorage.clear();


Πηγή