Τρίτη , 19 Μάρτιος 2024

Τριαντόπουλος: Κάθε οικογένεια μπορεί να διαχειριστεί το πένθος της όπως επιθυμεί -Συστάσεις ειδικών, όχι απαγορεύσεις

Τα ειλικρινή του συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων εξέφρασε ο υφυπουργός στον πρωθυπουργό Χρήστος Τριαντόπουλος.

Ο Χρήστος Τριαντόπουλος ανέφερε χαρακτηριστικά:

«Ειλικρινά συλλυπητήρια στις οικογένειες, στους οικείους και τους φίλους των θυμάτων του τραγικού σιδηροδρομικού δυστυχήματος που συγκλόνισε τη χώρα.

Η πολιτεία -από την πρώτη στιγμή- άμεσα και σε μεγάλη κλίμακα, κινητοποιώντας κάθε δυνατό μέσο, βρέθηκε στο σημείο.

Τριαντόπουλος: Ήδη βρισκόμαστε στη φάση όπου ολοκληρώνεται η λεπτομερής έρευνα στο πεδίο

»Σε αυτό το πλαίσιο κυβερνητικό κλιμάκιο βρίσκεται στην περιοχή, βρίσκεται στη Λάρισα, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας για τον συντονισμό, τη συνεργασία και την παρακολούθηση όλων των ενεργειών, όλων των δράσεων που ακολούθησαν το τραγικό δυστύχημα.

Στη Λάρισα ο Χρήστος Τριαντόπουλος, για τον συντονισμό των ενεργειών μετά το δυστύχημα

Τέμπη: Σοκάρει επιβάτιδα του μοιραίου τρένου -«Είδα κοπέλα να κρατά το κομμένο της πόδι»

»Ήδη, βρισκόμαστε στη φάση όπου τις επόμενες ώρες ολοκληρώνεται λεπτομερής, ενδελεχής έρευνα στο πεδίο, από την Πυροσβεστική, από τις αρμόδιες υπηρεσίες, και συνεχίζεται με εντατικούς ρυθμούς η ταυτοποίηση του DNA των θυμάτων.

Μέχρι τώρα, έχουμε επίσημα 36 θύματα. Οι περισσότερες οικογένειες και οι οικείοι τους έχουν ενημερωθεί από τα αρμόδια στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας, από την ομάδα αναγνώρισης θυμάτων καταστροφών των επικεφαλής της. Μία ενημέρωση η οποία περιλαμβάνει και συστάσεις ως προς τη διαχείριση των θυμάτων.

Τριαντόπουλος: Κάθε οικογένεια μπορεί να διαχειριστεί το πένθος της όπως θέλει

»Συστάσεις, όχι απαγορεύσεις σε καμία των περιπτώσεων. Κάθε οικογένεια μπορεί να διαχειριστεί το πένθος της όπως αυτή θέλει και αυτή κρίνει.

Είμαστε εδώ και συνεχίζουμε το έργο όλοι μαζί, με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, συνεχώς, με αμείωτο ρυθμό, εντατικά, με απόλυτο σεβασμό στα θύματα, στους οικείους τους και στην ελληνική κοινωνία».


Πηγή