Σάββατο , 27 Απρίλιος 2024

Τσίπρας από Κορυδαλλό: Τα funds περιμένουν την Κυριακή, αν δε βγει ο ΣΥΡΙΖΑ, να προχωρήσουν σε πλειστηριασμούς

«Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι μια φωτοβολίδα, θα είναι δυνατός στις κάλπες της 25ης Ιουνίου και πιο δυνατός στις μάχες που έχουμε μπροστά μας» τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας από τον Κορυδαλλό.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σε ομιλία του στην πλατεία Ελευθερίας στον Κορυδαλλό, τόνισε πως «εμείς δεν ξεχνάμε ποιους εκπροσωπούμε, τα συμφέροντα της κοινωνίας. Αψηφούμε το πολιτικό κόστος όταν είναι να υπερασπιστούμε αξίες».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κάλεσε τους πολίτες να συνειδητοποιήσουν ότι στη νέα εκλογική αναμέτρηση κρίνεται η ζωή τους για τα επόμενα 4 χρόνια και συγκρούονται δύο προγράμματα και δύο εναλλακτικά σχέδια διακυβέρνησης: «της ΝΔ που έχει πολλά κρυφά στοιχεία -άλλα υπόσχεται και άλλα κατέθεσε στο μεσοπρόθεσμο- και το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ που αυτά που λέει θα τα εφαρμόσει». Είπε ότι ο κ. Μητσοτάκης δεν θέλει συζήτηση για τα προγράμματα «γι’ αυτό το έβαλαν στα πόδια» από το ντιμπέιτ και των δύο και των πέντε.

Ο Αλέξης Τσίπρας στον Κορυδάλλο βγάζει selfie με έναν νεαρό φίλο του ΣΥΡΙΖΑ
Ο Αλέξης Τσίπρας στον Κορυδάλλο βγάζει selfie με έναν νεαρό φίλο του ΣΥΡΙΖΑ / Φωτογραφία:Intime -Γ.Τ ΣΥΡΙΖΑ / ANDREA BONETI

Τσίπρας: Αν δεν ανατραπούν οι συσχετισμοί στις κάλπες, η Ελλάδα θα μετατραπεί σε Ουγγαρία του Όρμπαν

Είπε ότι το διακύβευμα των εκλογών δεν θα είναι αν θα έχουμε τρίτες εκλογές τον Αύγουστο αλλά αν θα επαναληφθούν οι συσχετισμοί της 21ης Μαΐου «και η Ελλάδα θα μετατραπεί σε Ουγγαρία του Όρμπαν». «Να αποτρέψουμε την ορμπανοποίηση της πολιτικής ζωής της χώρας», τόνισε.

Σχολίασε ότι «ο κ. Γεωργιάδης είπε καθαρά ότι θέλουν 180 βουλευτές να κάνουν μόνοι τους αναθεώρηση» και πρόσθεσε ότι «θέλει ο κ. Μητσοτάκης να είναι ανεξέλεγκτος και ασύδοτος», να βάλει στο Σύνταγμα την κερδοφορία και την ιδιωτικοποίηση παντού.

Απευθυνόμενος στους προοδευτικούς πολίτες υποστήριξε ότι «η μεγάλη εικόνα είναι αν θα αφήσουμε μια ανεξέλεγκτη και ασύδοτη δεξιά να ισοπεδώσει κοινωνικά δικαιώματα την επόμενη μέρα». Τους κάλεσε, «τώρα που γνωρίζουν ότι με το σύστημα της ενισχυμένης αναλογικής κάθε ψήφος που δεν θα πάει στον ΣΥΡΙΖΑ θα είναι αντικειμενικά ψήφος που θα εξυπηρετεί το σχεδιασμό του κ. Μητσοτάκη, να ενώσουν την ψήφο και τη φωνή τους με τον ΣΥΡΙΖΑ».

«Για να ανατρέψουμε αυτόν τον συσχετισμό και σε κάθε περίπτωση για να υπάρχει κάποιος να κοιτάει στα μάτια αυτούς που θέλουν να υλοποιήσουν αυτές τις πολιτικές και να τους εμποδίσει».

Τσίπρας: Ο σχεδιασμός της ΝΔ είναι ο κατακερματισμός των δυνάμεων της αντιπολίτευσης

Είπε ότι ο σχεδιασμός της ΝΔ είναι ο κατακερματισμός των δυνάμεων της αντιπολίτευσης και μια βουλή με 7 ή 8 κόμματα για να απαξιωθεί πλήρως «και να έχει και διάφορα κόμματα και κομματίδια με τα οποία ad hoc θα μπορεί ο κ. Μητσοτάκης να συνεργάζεται και να συνεννοείται». Μίλησε και για «κάποια άλλα» κόμμα που, όπως είπε, δημιουργήθηκαν προεκλογικά και φτιάχτηκαν στον δοκιμαστικό σωλήνα του Μ. Μαξίμου και είχαν προβολή από τα ΜΜΕ.

Υποστήριξε ότι το σχέδιο της ΝΔ το εξέφρασε με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο η κ. Μπακογιάννη με έναν «ακραίο ανατριχιαστικό εκβιασμό απέναντι στη μουσουλμανική μειονότητα, λέγοντας τους ότι αν δεν ψηφίσουν ΝΔ θα περάσουν 4 πολύ δύσκολα χρόνια». Είπε ότι «αυτό ήταν μήνυμα για κάθε νοικοκυριό και κοινωνική ομάδα που θα έχει τη βούληση να αντισταθεί στις βουλές της κομματικής και οικογενειακής εξουσία του καθεστώτος τους», όμως «εμείς θα είμαστε εδώ να υπερασπιστούμε τη δημοκρατία σε αυτόν τον τόπο». «Όπως και να ‘χει», τόνισε, «θα είμαστε εδώ να υπερασπιστούμε την κοινωνία, τη δημοκρατία και κάθε κοινωνική ομάδα που αντιστέκεται».

Ο Αλέξης Τσίπρας σε ομιλία στην πλατεί Ελευθερίας στον Κορυδαλλό
Ο Αλέξης Τσίπρας σε ομιλία στην πλατεί Ελευθερίας στον Κορυδαλλό / Φωτογραφία:Intime -Γ.Τ ΣΥΡΙΖΑ / ANDREA BONETI

Ο Αλέξης Τσίπρας αναφερόμενος στο θέμα των πλειστηριασμών τόνισε πως «
τα funds περιμένουν την Κυριακή, αν δε βγει ο ΣΥΡΙΖΑ, να προχωρήσουν σε πλειστηριασμούς. Έχουν περάσει 700.000 ενυπόθηκα δάνεια στα χέρια τους».

«Πού ακούστηκε να λέει τον ΣΥΡΙΖΑ εθνική εξαίρεση», είπε ο κ. Τσίπρας απευθυνόμενος στη ΝΔ, «δεν σας επιτρέπουμε να αποκαλείτε 1.200.000 ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ, τον κορμό της δημοκρατικής παράταξης, εθνικη εξαίρεση και προδότες».

Ξεκινώντας την ομιλία του ο κ. Τσίπρας έδωσε την «υπόσχεση» ότι «θα πάμε μαζί ως τις κάλπες στις 25 Ιούνη για να δώσουμε τη μάχη για την ανατροπή», σημειώνοντας ότι «έχει και δεύτερο σκέλος αυτή η υπόσχεση, θα είμαστε μαζί και στις 26 Ιούνη σε όλους τους αγώνες που έχουμε μπροστά μας, τους αγώνες που έχει ανάγκη η κοινωνία».

Τσίπρας: Πρόγραμμα της ΝΔ είναι το μεσοπρόθεσμο και προβλέπει μειώσεις στους μισθούς του Δημοσίου

Είπε ότι το πρόγραμμα της ΝΔ είναι το μεσοπρόθεσμο και προβλέπει, όπως ανέφερε, μειώσεις και όχι αυξήσεις στους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων, μείωση των πρωτογενών δαπανών του δημοσίου, δηλαδή για υγεία και παιδεία, δεν προβλέπει αύξηση του μέσου μισθού στα 1.500 ευρώ αλλά πραγματική αύξηση στο 1% το 2027 και συρρίκνωση του ΕΣΥ που «μαρτύρησε» ο κ. Πνευματικός. «Αυτοί είναι οι δύο κόσμοι που συγκρούονται. Η ΝΔ λογαριάζει κόστη και ζημιές, εμείς πάνω απ’ όλα τις ανθρώπινες ζωές», σχολίασε, επαναλαμβάνοντας τις βασικές θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ για την ανασυγκρότηση του ΕΣΥ, με περίθαλψη για όλους τους πολίτες είτε έχουν είτε δεν έχουν οικονομική δυνατότητα.

Ανέφερε ότι «εμείς αναλάβαμε να ξεπλύνουμε όλες τις αμαρτίες του πολιτικού συστήματος παραλαμβάνοντας μια χρεοκοπημένη χώρα και βγάζοντας τη από τα μνημόνια». Τόνισε ότι «όποια χαραμάδα βρίσκαμε υλοποιούσαμε ένα σχεδιασμό προς όφελος της κοινωνίας». Ανέφερε μεταξύ άλλων ότι «παρά τα μνημόνια κάναμε πάνω από 300 προσλήψεις στο ΕΚΑΒ μέσα στα μνημόνια. Αυτοί, έξω από τα μνημόνια, δεν έκαναν ούτε μια πρόσληψη». Τόνισε ότι «μας αξίζει μια καλύτερη ζωή από αυτή που προδιαγράφεται και θέλει τη διαλογή των ασθενών» και τη συρρίκνωση των νοσοκομείων.

Ο Αλέξης Τσίπρας σε ομιλία στην πλατεί Ελευθερίας στον Κορυδαλλό
Ο Αλέξης Τσίπρας σε ομιλία στην πλατεί Ελευθερίας στον Κορυδαλλό / Φωτογραφία:Intime -Γ.Τ ΣΥΡΙΖΑ / ANDREA BONETI

Μιλώντας για την ακρίβεια κατηγόρησε τον κ. Μητσοτάκη ότι με τον πληθωρισμό να τρέχει 10%, διατηρώντας τον συντελεστή του ΦΠΑ και του ΕΦΚ, ο καταναλωτής πληρώνει διπλάσια φορολογία. «Έξι δισ. παραπάνω ήταν ο φόρος το 2022 που πλήρωσαν οι πολίτες», είπε, κατηγορώντας τον κ. Μητσοτάκη ότι με αυτόν τον τρόπο και τη μέθοδο των επιδοτήσεων που πήγαιναν στις εταιρείες παραγωγής ενέργειας, διύλισης και σούπερ μάρκετ, συντελέστηκε η μεγαλύτερη αναδιανομή εισοδήματος.

Τσίπρας: Ο ΣΥΡΙΖΑ δεσμεύεται για την μείωση των έμμεσων φόρων

Σημείωσε ότι οι δεσμεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ είναι μεταξύ άλλων για μείωση έμμεσων φόρων, ΦΠΑ και ΕΦΚ, εντατικούς ελέγχους στην αγορά, αύξηση του βασικού μισθού στα 880 ευρώ και θέσπιση τιμαριθμικής αναπροσαρμογής, επαναφορά 13ης σύνταξης, επιστροφή των αναδρομικών και αυξήσεις στους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων.

«Τα λεφτά θα τα βρούμε φορολογώντας την αισχροκέρδεια και το μεγάλο πλούτο». Είπε ακόμη ότι πρέπει να υπάρξει άλλη στεγαστική πολιτική που θα δώσει τη δυνατότητα στους νέους να φύγουν από το παιδικό δωμάτιο, στήριξη της δημόσιας παιδείας, των σχολείων και των πανεπιστημίων, κατάργηση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής «που δημιουργήθηκε για να φτιάξει πελατεία για τα κολλέγια», διπλασιασμός των πόρων των ΑΕΙ και των μελών ΔΕΠ.

Είπε ότι ο κ. Μητσοτάκης είχε τάξει απομάκρυνση των φυλακών από τον Κορυδαλλό και μητροπολιτικό πάρκο στη Β Πειραιά, «δεν το έπραξε». «Ακόμα και χαμηλότερο συντελεστή ΦΠΑ είχε τάξει, πριν την πληθωριστική κρίση, ούτε αυτό το έπραξε», συνέχισε. Πρόσθεσε ότι «τώρα λέει ότι δήθεν θέλει να κρατικοποιήσει το νερό».

«Τον καλωσορίζουμε στις μεταρρυθμίσεις των επανακρατικοποιήσεων», σχολίασε, τονίζοντας: «Μόνο που ξέρουμε ότι λέει ψέματα, διότι υλοποιεί μια απόφαση που είναι υποχρεωμένος μετά την απόφαση του ΣτΕ. Αυτό που θέλει να κάνει είναι αυτό που ξεκίνησε μέσα από τη νομοθέτηση το Μάρτη και την ίδρυση ρυθμιστικής αρχής για το νερό, γιατί σχέδιο του είναι να το ιδιωτικοποιήσει». Μιλώντας για τα «κρίσιμα θέματα» ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε επίσης στον «κίνδυνο την ερχόμενη τετραετία για ένα τσουνάμι πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας», τονίζοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει συνολικό σχέδιο προστασίας της και ρύθμισης χρεών.


Πηγή