Πέμπτη , 28 Μάρτιος 2024

Τσίπρας μετά την παραίτηση Κοτζιά: Δε θα ανεχτώ καμία διγλωσσία και καμία προσωπική στρατηγική

«Πριν από λίγο και λίγο πριν αναχωρήσω για τις Βρυξέλλες, ο Νίκος Κοτζιάς έθεσε υπόψιν μου την παραίτησή του. Με πόνο καρδιάς έκανα δεκτή την παραίτησή του», τόνισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, σε δήλωσή του μετά την παραίτηση του υπουργού Εξωτερικών, ευχαριστώντας τον «θερμά και ειλικρινώς για την πολύτιμη συμβολή του τα 3,5 αυτά χρόνια στην αναβάθμιση του γεωπολιτικού ρόλου της χώρας».

«Αποφάσισα εγώ ο ίδιος να αναλάβω το υπουργείο Εξωτερικών το επόμενο διάστημα και την ευθύνη, δίνοντας ταυτόχρονα και ένα μήνυμα ότι η επιλογή μου αυτή σηματοδοτεί την αποφασιστικότητα μου να κάνω ό,τι περνά από το χέρι μου και να διασφαλίσω την επιτυχή ολοκλήρωση της ιστορικής συμφωνίας των Πρεσπών», συμπλήρωσε.

Συνέχισε λέγοντας πως «η απόφαση να αποδεχτώ την παραίτηση Κοτζιά αλλά και να αναλάβω ο ίδιος το ΥΠΕΞ το επόμενο διάστημα, είναι και μια απόφαση με πολλαπλά μηνύματα τόσο προς το εξωτερικό όσο και προς το εσωτερικό και προς την κυβέρνηση μου.

Σηματοδοτεί την απόφασή μου να μην ανεχτώ καμία διγλωσσία από οποιονδήποτε και καμία προσωπική στρατηγική στην εθνική γραμμή της χώρας και ταυτόχρονα να μην ανεχτώ από κανέναν να διαταράξει την ομαλή πορεία της χώρας προς την έξοδο από την κρίση και τα μνημόνια.

Θέλω ταυτόχρονα να στείλω και ένα μήνυμα στους γείτονες μας που αυτές τις μέρες έχουν τις δικές τους διαδικασίες για να προχωρήσουν στη συνταγματική αλλαγή. Θέλω να τους ενθαρρύνω να προχωρήσουν με αποφασιστικότητα και με θάρρος γιατί δεν θα υπάρξει άλλη ευκαιρία. Η Ελλάδα δεν πρόκειται ποτέ να αποδεχτεί την ένταξή της σε οποιονδήποτε οργανισμό που συμμετέχει με ονομασία ως δημοκρατία της Μακεδονίας.

Θέλω να τους διαβεβαιώσω ότι η Ελλάδα και η κυβέρνησή μου θα κάνει αυτό που πρέπει».

localStorage.clear();


Πηγή