Τρίτη , 23 Απρίλιος 2024

Τσίπρας: Ωραίος μάγκας ο Μητσοτάκης

Σφοδρή επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη έκανε ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. «Να μην ανησυχεί. Όταν έρθει η ώρα στο τέλος του 2017 θα πράξουμε ότι πράξαμε και το 2016» τόνισε. «Οι εκλογές θα γίνουν κανονικά στο τέλος της θητείας μας, στο τέλος της 4ετίας» επεσήμανε.

«Ωραίος μάγκας ο Μητσοτάκης» είπε ο Αλέξης Τσίπρας σημειώνοντας ότι ο αρχηγός της ΝΔ δεν ψήφισε τα μέτρα ενίσχυσης των χαμηλοσυνταξιούχων από το πλεόνασμα του 2016, δεν θα ψηφίσει τα αντίμετρα και ταυτόχρονα καλεί την κυβέρνηση να δώσει χρήματα από το πλεόνασμα του 2016 τώρα.

«Είναι large για να κατανοήσει τη σημαντικότητα των κοινωνικών δαπανών για τα χαμηλά κοινωνικά στρώματα» επεσήμανε.

Ο πρωθυπουργός επισήμανε ότι ακόμα αμφισβητούν πως θα υπάρξει συνολική συμφωνία και τους κατηγόρησε ότι χαρακτηρίζουν τα αντίμετρα «ψίχουλα». «Κάπου εκεί έχουν αρχίσει να χάνουν τη μπάλα», είπε, κατηγορώντας τους ότι έχουν ξεκινήσει μια πλειοδοσία τώρα εκ του ασφαλούς. Χαρακτήρισε «απεγνωσμένο» τον πρόεδρο της ΝΔ, Κυριάκο Μητσοτάκη, με αφορμή την πρότασή του για απόδοση του πλεονάσματος στους πολίτες τώρα, και ανέφερε πως λέει ψέματα επειδή είναι «απελπισμένος».

Αναφερόμενος στη ΝΔ επεσήμανε: «Αυτοί που έλεγαν υπογράψτε ότι σας δίνουν αρχικά αμφισβήτησαν την πραγματικότητα, ότι υπάρχει προοπτική συμφωνίας. Μετά άρχισαν να αμφισβητούν την πιθανότητα συνολικής συμφωνίας. Μετά αμφισβήτησαν τα αντίμετρα και τώρα έφτασαν στο σημείο να τα υποτιμούν.

Τώρα άρχισαν την πλειοδοσία και την αυτόγελοιοποίηση. Μέσα στην απελπισία του ο Κυριάκος Μητσοτάκης που καταψήφισε την «13 σύνταξη» ήρθε προχθές να μας προτείνει να δώσουμε τώρα ένα αντίστοιχο ποσό.

Γιατί έγινε κουβαρντάς; Έρχεται και μας ζητά όταν είμαστε πριν την μέση της χρονιάς να εγγράψουμε κονδύλι. «Ωραίος μάγκας, εύκολη η πλειοδοσία, αλλά τζάμπα μάγκας».

«Ο ελληνικός λαός εμπιστεύτηκε σε εμάς την εντολή για την έξοδο από το μνημόνιο γιατί γνώριζε ότι εμείς θα την υλοποιήσουμε χωρίς να λεηλατήσουμε περαιτέρω την ελληνική κοινωνία» είπε ο πρωθυπουργός.

«Εχουμε μπροστά μας μια δύσκολη συμφωνία αλλά βγάζει τη χώρα από την κρίση και ρυθμίζει το χρέος. Μπορούμε να υποστηρίξουμε ότι έχει τις λιγότερες δυνατές πληγές, δεδομένων των συσχετισμών για την ελληνική κοινωνία», επεσήμανε.

Όπως είπε: «Αναγκάσαμε τους δανειστές σε υποχώρηση από τις παράλογες απαιτήσεις και εξασφαλίσαμε αντίμετρα με μηδενικό δημοσιονομικό αποτέλεσμα

Εξασφαλίσαμε ισορροπημένη συμφωνία. Δεν είναι πρόθεσή μου να κρύψουμε ότι όπως σε κάθε συμφωνία που εμπεριέχει το στοιχείο συμβιβασμού υπάρχουν σημεία που δεν αποτελούν επιλογή μας και ούτε θα αποτελούσαν ποτέ. Σε κάποια σημεία κερδίσαμε πράγματα που θα ωφελήσουν εκατομμύρια πολίτες, σε κάποια αναγκαστήκαμε να υποχωρήσουμε».


Πηγή