Παρασκευή , 19 Απρίλιος 2024

Τσαβούσογλου: Δε θέλουμε να «τσακωθούμε», αλλά οι πόροι της Κύπρου να μοιραστούν δίκαια

Η Άγκυρα θα συνεχίσει τις γεωτρήσεις γύρω από το νησί της Κύπρου με στόχο τη δίκαιη μοιρασιά των πόρων, δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβουσογλου, σύμφωνα με την Hurriyet.

«Η Τουρκία δεν θα επιτρέψει μονομερείς ενέργειες (στην Ανατολική Μεσόγειο). Χρειάζεται να προστατέψουμε τα συμφέροντα των Τουρκοκυπρίων με πραγματικά βήματα» δήλωσε ο Τσαβούσογλου σε συμπόσιο με τίτλο «Νόμος και πολιτική στην Ανατολική Μεσόγειο» που έλαβε χώρα στο πανεπιστήμιο της Άγκυρας.

Η Τουρκία επανειλημμένα αμφισβήτησε τη μονομερή δραστηριότητα γεωτρήσεων της ελληνοκυπριακής διοίκησης για φυσικό αέριο στην Ανατολική Μεσόγειο, λέγοντας ότι και οι Τουρκοκύπριοι έχουν δικαιώματα σε πόρους γύρω από την περιοχή, αναφέρει η τουρκική εφημερίδα.

«Θα συνεχίσουμε τις γεωτρήσεις γύρω από το νησί. Δεν προσπαθούμε να τσακωθούμε με κανέναν. Οι στόχοι μας είναι η δίκαιη μοιρασιά των πόρων. Ωστόσο όλοι θα πρέπει να μάθουν πως δεν θα αφήσουμε τα δικαιώματα της Τουρκίας, της Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου και των Τουρκοκυπρίων να καταπατηθούν στην Ανατολική Μεσόγειο» πρόσθεσε.

Ο Τσαβούσογλου δήλωσε πως η Άγκυρα έκανε πολλές προσπάθειες να βρεθεί μια λύση στο Κυπριακό επί πολλά χρόνια.

«Δεν έχει κανένα νόημα για την Τουρκία να κάτσει ξανά απλά για να επανεκκινήσουν οι συνομιλίες για το Κυπριακό» δήλωσε. «Χρειάζονται αποτελέσματα», πρόσθεσε.

localStorage.clear();


Πηγή