Σάββατο , 20 Απρίλιος 2024
Τσακαλώτος για Εθνικές εκλογές 2019: Στοχευμένες φοροελαφρύνσεις αν κερδίσει ο ΣΥΡΙΖΑ

Τσακαλώτος για Εθνικές εκλογές 2019: Στοχευμένες φοροελαφρύνσεις αν κερδίσει ο ΣΥΡΙΖΑ

«Υπάρχει μια ολόκληρη φιλελεύθερη ατζέντα που την ενστερνίζονται και οι αριστεροί και είναι πολύ σημαντική υπόθεση για να την αφήσουμε στη “φιλελεύθερη” παράταξη του κ. Γεωργιάδη και του κ. Βορίδη».

Αυτό δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών και υποψήφιος με τον ΣΥΡΙΖΑ στον Βόρειο Τομέα Αθηνών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, θέτοντας έτσι ένα από τα διακυβεύματα, κατ’ αυτόν, των επικείμενων βουλευτικών εκλογών.

Σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ- ΜΠΕ ο κ. Τσακαλώτος επισημαίνει ότι στην περίπτωση εκλογικής νίκης του ΣΥΡΙΖΑ θα υπάρξουν στοχευμένες φοροελαφρύνσεις, αλλά ταυτόχρονα και στήριξη της οικονομίας με αναπτυξιακή πολιτική και κατάλληλα εργαλεία χρηματοδότησης, παροχής τεχνογνωσίας, ενίσχυσης της έρευνας, καθώς και περισσότερη ασφάλεια και προστασία, πιο καλά νοσοκομεία και σχολεία.

Σύμφωνα με τον υπουργό η υπόσχεση της ΝΔ για φοροελαφρύνσεις προς όλους είναι «το τυράκι που κρύβει τη φάκα». Δηλώνει δε, ότι στις βουλευτικές εκλογές της 7ης Ιουλίου «αποφασίζουμε για τη ζωή μας» και αυτό ισχύει με ιδιαίτερη έμφαση για τα μεσαία στρώματα.

Για τον Γιάννη Βαρουφάκη είπε: «Το πρόβλημα του κ. Βαρουφάκη δεν είναι αν έχει αριστερές ιδέες, αλλά ότι αναλαμβάνει τον ρόλο του πολυπράγμονα ηγέτη. Η πολιτική, όμως, δεν είναι παράσταση με έναν ρόλο. Δεν μπορείς να έχεις ταυτόχρονα τον ρόλο του Κλιντ Ίστγουντ, του Σέρτζιο Λεόνε και του Ένιο Μορικόνε».

Τι θεωρεί ο υπουργός Οικονομικών «παλαιό» και «νέο» στην πολιτική, οικονομική και κοινωνική ζωή της Ελλάδας;

«”Παλιό” είναι να λες ακριβώς ό,τι έλεγε ο κ. Σημίτης στην 8ετία, χωρίς να προσθέσεις και χωρίς να αφαιρέσεις ούτε μια λέξη. Και χωρίς να έχεις πάρει πρέφα ότι αυτή η προσέγγιση μας έφερε στην κρίση παγκοσμίως και βεβαίως και στην Ελλάδα» λέει.

«Το “νέο”» προσθέτει «είναι να προβληματίζεσαι, να στοχάζεσαι για τις αιτίες της κρίσης, και να ψάχνεις αδιάκοπα και για νέες λύσεις αντιμετώπισης των κοινωνικών και περιφερειακών ανισοτήτων, αλλά και για νέες μορφές οργάνωσης της παραγωγικής διαδικασίας. Η Αριστερά οφείλει να στηρίξει μια αδιάκοπη διαδικασία, όπου αυτές οι νέες λύσεις συγχρόνως να αντιμετωπίζουν και το πρόβλημα της κλιματικής αλλαγής»

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Πηγή