Σάββατο , 27 Απρίλιος 2024

Τσιάρας: O πρωθυπουργός προανήγγειλε τέταρτο μνημόνιο

Την ανάγκη να υπάρξει άμεσα κάποια αλλαγή ώστε να δούμε κάτι καλύτερο για την πατρίδα μας επισήμανε ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας Κώστας Τσιάρας, μιλώντας στο «Πρακτορείο 104,9 fm».

«Βρισκόμαστε αντιμέτωποι με μία πραγματικότητα, η οποία αν δεν αλλάξει το συντομότερο δυνατό, δε θα δούμε τίποτα αισιόδοξο και τίποτα καλύτερο για την πατρίδα μας» δήλωσε ο κ.Τσιάρας.

«Μόλις χθες ουσιαστικά, από το βήμα της κοινοβουλευτικής του ομάδας, ο πρωθυπουργός προανήγγειλε τέταρτο μνημόνιο κι έβαλε διάφορους όρους, δείχνοντας ότι εδώ θα βάλω άλλη μία κόκκινη γραμμή. Θυμηθείτε πού βρίσκονται οι κόκκινες γραμμές του κ. Τσίπρα σε σχέση με αυτά που είχε ανακοινώσει και αυτά που έχει κάνει ως πρωθυπουργός» ανέφερε ο κ. Τσιάρας και πρόσθεσε: «Πάνε οι εποχές που θα σκίζανε τα μνημόνια, πάνε οι εποχές που θα είχαμε μισθό κατώτατο 751 ευρώ, θα καταργούσαν τον ΕΝΦΙΑ, θα καταργούσαν φόρους. Η πραγματικότητα είναι άλλη. Καλώς ήλθαν στην πραγματικότητα. Δε μπορούν να τη διαχειριστούν».

Ο γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ επισήμανε ότι το κόμμα διεκδικεί μία εκλογική νίκη, με τα χαρακτηριστικά μίας πολιτικής πρότασης, η οποία, όπως είπε, είναι και η μοναδική, προκειμένου να βγει η χώρα από την ύφεση. «Θέλουμε να αυξάνονται συνεχώς οι πολίτες, οι οποίοι ακούνε τις σοβαρές πολιτικές θέσεις της ΝΔ, μέσα από μία εντελώς διαφορετική προσέγγιση σε σχέση με το παρελθόν, μέσα από αυτό που εμείς περιγράφουμε ως συμφωνία αλήθειας -εγώ θα σας το έλεγα πολιτικό πραγματισμό και πολιτικό ρεαλισμό- αλλά κυρίως μέσα από μία σχέση που θέλουμε να εγκαινιάσουμε και που δεν έχει κανένα κοινό χαρακτηριστικό, σε σχέση με την πολιτική πρακτική του παρελθόντος. Όταν υπάρχει κόσμος που σε ακούει, είναι βέβαιο ότι χρόνο με τον χρόνο και θα καταλάβει ουσιαστικά το συγκεκριμένο μήνυμα που προσπαθείς να εκπέμψεις από τη μία πλευρά, αλλά πολύ περισσότερο θα βρεθεί πολύ κοντά σε κάποιες θέσεις, οι οποίες αυτονόητα είναι και οι μοναδικές» εξήγησε.

Σε ό,τι αφορά τη μελλοντική στελέχωση των ψηφοδελτίων της ΝΔ επισήμανε ότι «σκέψη του προέδρου της ΝΔ είναι να γίνει ανανέωση με σοβαρά ποιοτικά χαρακτηριστικά, τα οποία θα πρέπει να φέρουν οι όποιοι υποψήφιοι» προσθέτοντας ότι «είναι μία προσπάθεια, η οποία γίνεται και μέσα από το μητρώο στελεχών, το οποίο προχωράει».

«Δεν έχουμε αυταπάτες σε σχέση με τον χρόνο των εκλογών, ότι οι εκλογές ουσιαστικά γίνονται όταν η όποια κυβέρνηση επιλέγει να τις κάνει, ωστόσο ζητάμε εκλογές, γιατί πιστεύουμε ότι κάθε ημέρα επιπλέον στην παραμονή στην κυβέρνηση της συγκεκριμένης παράταξης προσθέτει γενικώς σε αυτό το άθροισμα των πολύ αρνητικών εξελίξεων και δημιουργεί δεδομένα, τα οποία ενδεχομένως δε θα είναι αναστρέψιμα για την ελληνική οικονομία» σημείωσε.

Ερωτηθείς για τη διαπραγμάτευση σε σχέση με τις ομαδικές απολύσεις, σχολίασε: «Πρέπει να καταλάβουμε ορισμένα αυτονόητα πράγματα και να κάνουμε κάποιες συγκεκριμένες, εξίσου αυτονόητες παραδοχές. Η πατρίδα μας αυτή τη στιγμή δε βρίσκεται σε θέση, που να έχει την πολυτέλεια των δικών της επιλογών. Βρίσκεται σε μία θέση, στάση και χρονική στιγμή ανάγκης και βρίσκεται σε μία χρονική στιγμή, που πρέπει η ελληνική κοινωνία να συστρατευτεί σε μία συνολική προσπάθεια να ξεπεράσουμε την οικονομική κρίση. Όσο αυτή η προσπάθεια δυστυχώς θα ετεροπροσδιορίζεται μέσα από θέσεις λαϊκισμού, μέσα από υποσχέσεις, οι οποίες ποτέ δεν πρόκειται να εκπληρωθούν, μέσα ενδεχομένως από πολύ ωραία μεγάλα λόγια, τα οποία ποτέ δε θα τα δούμε να γίνονται πράξη, να είστε βέβαιοι ότι τα χειρότερα θα έρθουν».


Πηγή