Πέμπτη , 28 Μάρτιος 2024

Υπάρχει ακόμη κίνδυνος εξόδου χωρίς συμφωνία, τονίζει ο Βρετανός υπ. Εμπορίου

Μια συμφωνία για το Βrexit είναι καλύτερη από τη μη επίτευξη συμφωνίας για τη Βρετανία και οι ψηφοφόροι θα πρέπει να έχουν μια λογική και ισορροπημένη άποψη του προσχεδίου συμφωνίας της πρωθυπουργού Τερέζας Μέι για το Brexit, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Εμπορίου Λίαμ Φοξ, σύμφωνα με το BBC.

Ο Φοξ, που μιλούσε σε μια εκδήλωση στο Μπρίστολ, είπε πως η κυβέρνηση δεν εξελέγη για να κάνει αυτό που θέλει, αλλά μάλλον πρέπει να κάνει αυτό που είναι προς το εθνικό συμφέρον, ανέφερε ο Νόρμαν Σμιθ του BBC.

googletag.cmd.push(function() { googletag.display(‘div-gpt-ad-1539094545114-0’); });

Εξάλλου, σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό δίκτυο CNBC, ο Λίαμ Φοξ είπε πως εξακολουθεί να υφίσταται η πιθανότητα να μην υπάρξει συμφωνία για το Brexit, αν και κάτι τέτοιο θα ήταν ατυχές.

Ο Φοξ, που είναι εξέχων ευρωσκεπτικιστής, δήλωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο CNBC πως έχει πλήρη εμπιστοσύνη στην πρωθυπουργό Τερέζα Μέι και πως η Βρετανία χρειάζεται αυτή τη στιγμή σταθερότητα.

«Θα μπορούσε να συμβεί και θα ήταν ατυχές εάν συνέβαινε», είπε ο Φοξ για το ενδεχόμενο μη συμφωνίας για το Brexit, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

«Καθ΄όλη τη διάρκεια της διαδικασίας η κυβέρνηση έχει πει πως είναι συνετό να προετοιμαστούμε για το ενδεχόμενο μη συμφωνίας. Δεν πιστεύουμε πως [η μη επίτευξη συμφωνία] είναι προς το συμφέρον είτε του Ηνωμένου Βασιλείου είτε της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

localStorage.clear();


Πηγή