Σάββατο , 20 Απρίλιος 2024

Υπεξαίρεσε 67.000 ευρώ και αγόρασε ρούχα, κοσμήματα και έναν… δονητή

Η υπεύθυνη ταμίας δημοτικού συμβουλίου της Αγγλίας υπεξαίρεσε αρκετές δεκάδες χιλιάδες ευρώ από τα θύματα της πυρκαγιάς στον πύργο Grenfell, χρησιμοποιώντας τα λεφτά για να οργώσει τον κόσμο και να αποκτήσει ρούχα και κοσμήματα.

Η 39χρονη Jenny McDonagh είναι πια στη φυλακή, καθώς ομολόγησε το έγκλημά της, πως βούτηξε δηλαδή περισσότερα από 65.000 ευρώ για να ζήσει τη μεγάλη ζωή στο Χόλιγουντ, το Ντουμπάι και το Ρέικιαβικ και να αποκτήσει ρούχα σχεδιαστών και πανάκριβα κοσμήματα. Στερώντας τα φυσικά από τα 72 θύματα της πυρκαγιάς του Grenfell Tower στις 14 Ιουνίου 2017.

Το δικαστήριο άκουσε πως μεταξύ των πραγμάτων που αγόρασε με το κλεμμένο μετρητό ήταν και πράγματα για τη σεξουαλική της απόλαυση, όπως αυτός ο «μοβ δονητής των 30 εκατοστών» που απέκτησε έναντι 55 ευρώ, όπως έγραφε στο κατηγορητήριο.

«Δεν είναι αντικείμενα καθημερινής χρήσης, κάθε άλλο», σχολίασε βιτριολικά ο εισαγγελέας Ben Holt για τα «χρήματα που ξοδεύτηκαν σε επιπόλαια πράγματα». Τα υπόλοιπα τα έφαγε στον τζόγο, όπως ειπώθηκε στη δίκη.

Καταδικάστηκε σε φυλάκιση 5,5 ετών…

localStorage.clear();


Πηγή