Παρασκευή , 26 Απρίλιος 2024

Υπερισχύει η «σκληρή» γραμμή για το ΕΣΡ στη ΝΔ

Κατά μέρος φαίνεται πως αφήνουν την πεποίθηση που εκφράζουν κυβερνητικά στελέχη για συναίνεση στο ΕΣΡ, δεδομένου ότι μετά και την υπερψήφιση των τροπολογιών Παππά, στη Νέα Δημοκρατία εκτιμούν πως είναι λάθος κίνηση να συμβάλλουν σε ένα ΕΣΡ «δεμένο χειροπόδαρα».

Η ΝΔ, η οποία καταψήφισε τις τροπολογίες κινούμενη μάλιστα σε υψηλούς τόνους, όπως φάνηκε από τις τοποθετήσεις Κεδίκογλου – Γεωργιάδη, απορρίπτει τα περί απομόνωσης που επιστρατεύει η κυβέρνηση, χωρίς ωστόσο το θέμα να μην απασχολεί σημαντική μερίδα στελεχών που εμφανίζεται προβληματισμένη.

Ωστόσο, η ηγεσία της ΝΔ μέχρι στιγμής φαίνεται θέτει και νέο θέμα ενόψει της επικείμενης Διάσκεψης των Προέδρων της Δευτέρας, καθώς προτάσσει την ανάγκη ισορροπίας μελών στο ΕΣΡ, κάτι το οποίο αποκλείει το ενδεχόμενο πλειοψηφίας μελών προερχόμενων από το ΣΥΡΙΖΑ.

Την ίδια ώρα, στη ΝΔ επιχειρούν να ναρκοθετήσουν την αναμενόμενη πρωτοβουλία του Αλέξη Τσίπρα για ανασχηματισμό, με το Μοσχάτο να αναφέρει χαρακτηριστικά πως «ο μόνος ανασχηματισμός που χρειάζεται είναι ο ανασχηματισμός… πρωθυπουργού», επαναφέροντας έτσι το αίτημα για πρόωρες εκλογές. Το ίδιο αίτημα εξάλλου ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν δίστασε να διατυπώσει και μιλώντας στην Ευρωαραβική Σύνοδο, όπου απαρίθμησε τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της χώρας για επενδύσεις, καταλογίζοντας ωστόσο στην κυβέρνηση τους λόγους που αυτοί δεν γίνονται αντικείμενο εκμετάλλευσης λόγω της πολιτικής της.

«Η ΝΔ επιμένει για εκλογές, όχι από υπέρμετρη προσωπική φιλοδοξία, αλλά γιατί η Ελλάδα σήμερα χρειάζεται μία νέα, αποφασισμένη, αποτελεσματική κυβέρνηση με σθένος» σημείωσε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης από το βήμα της Ευρωαραβικής Συνόδου και πρόσθεσε πως «λείπει μία κυβέρνηση αποφασισμένη για μεταρρυθμίσεις που θα μιλάει τη γλώσσα των επενδυτών και όχι των εσωτερικών συνιστωσών», στέλνοντας ένα σαφές μήνυμα μεταρρυθμιστικής προσήλωσης στο κοινό της εκδήλωσης αλλά και στους αποδέκτες εκτός των συνόρων…


Πηγή