Πέμπτη , 28 Μάρτιος 2024

Υπουργείο Παιδείας: Ο κ. Χαρακόπουλος ατζέντης συμφερόντων στον χώρο της ιδιωτικής εκπαίδευσης

«Στον γνωστό ρόλο ατζέντη συμφερόντων στον χώρο της ιδιωτικής εκπαίδευσης, ο κ. Χαρακόπουλος χρησιμοποίησε λάθος στοιχεία σχετικά με την υποτιθέμενη αύξηση των εγγραφών στα ιδιωτικά γυμνάσια φέτος, σε σχέση με την περυσινή χρονιά», αναφέρει, σε ανακοίνωσή του, το υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, σχολιάζοντας τη χθεσινή και τη νέα, σημερινή, δήλωση του αρμόδιου τομεάρχη της ΝΔ, Μάξιμου Χαρακόπουλου, με αφορμή δημοσιεύματα, που κάνουν λόγο για αύξηση εγγραφών στα ιδιωτικά σχολεία.

Το υπουργείο Παιδείας κατηγορεί τον κ. Χαρακόπουλο ότι «βρήκε την κατάλληλη αφορμή να εξαπολύσει μία ακόμη επίθεση στη δημόσια εκπαίδευση, που η παράταξή του «αγαπάει να μισεί» περισσότερο από οτιδήποτε άλλο. Όταν κατάλαβε τη γκάφα του και ότι έπεσε θύμα κακού πληροφοριοδότη, προέβη σε διορθωτική αυτοδιάψευση. Kάλλιο αργά παρά ποτέ, αρκεί πέρα από τον ρόλο να κατεβάσει και το έργο».

«Του ευχόμαστε να είναι πολύ πιο προσεκτικός στο μέλλον και λιγότερο εύπιστος σε πάσης φύσεως μυθοπλασίες. Το ίδιο ελπίζουμε να πράξουν και τα φιλικά προς τη Νέα Δημοκρατία ΜΜΕ», καταλήγει η ανακοίνωση του υπουργείου.

Στη χθεσινή δήλωσή του, ο κ. Χαρακόπουλος, με αφορμή δημοσιεύματα για αύξηση των εγγραφών στα ιδιωτικά που επικαλούνταν στοιχεία από το σύστημα MySchool του «ΙΤΥΕ ΔΙΟΦΑΝΤΟΣ», ανέφερε μεταξύ άλλων πως «η εκτίναξη των εγγραφών στα ιδιωτικά σχολεία, την ώρα που το εισόδημα της μέσης ελληνικής οικογένειας συρρικνώνεται, καθρεπτίζει την απαξίωση που επέφεραν οι αποφάσεις τις κυβέρνησης στη δημόσια εκπαίδευση».

Σήμερα, ο κ Χαρακόπουλος σε νέα «διευκρινιστική» δήλωσή του επισημαίνει πως «το δελτίο Τύπου της 31/10/2016 στηρίχθηκε σε δημοσιεύματα του ηλεκτρονικού Τύπου τα οποία επιβεβαιώθηκαν με τα στοιχεία που αυτή τη στιγμή τηρούνται στο μηχανογραφικό σύστημα MySchool το οποίο λειτουργεί με ευθύνη του υπουργείου Παιδείας. Όμως, μετά από έρευνα που έγινε σε ιδιωτικά σχολεία φαίνεται ότι τα στοιχεία αυτά δεν είναι πλήρη και δεν αποδίδουν την πραγματικότητα». Ο κ Χαρακόπουλος καλεί το υπουργείο Παιδείας «να διευκρινίσει και να δώσει την τελική εικόνα των εγγραφών στην ιδιωτική εκπαίδευση».


Πηγή