Κυριακή , 28 Απρίλιος 2024

Υπουργικό συμβούλιο συγκαλεί εκτάκτως το απόγευμα ο πρωθυπουργός

Έκτακτο υπουργικό συμβούλιο συγκαλεί σήμερα το απόγευμα, στις 5, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Στο επίκεντρο θα βρεθεί προφανώς η τραγωδία με τους τουλάχιστον 83 νεκρούς, σύμφωνα με τον τελευταίο επίσημο απολογισμό, από τις φονικές πυρκαγιές που σάρωσαν την Αττική και έσβησαν το Μάτι από τον χάρτη.

Προηγήθηκε χθες η συνέντευξη Τύπου του κυβερνητικού εκπροσώπου Δημήτρη Τζανακόπουλου, του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη Νίκου Τόσκα και των αρχηγών της Ελληνικής Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής.

Την ευγνωμοσύνη του σε όλους του εργαζόμενους του ΕΣΥ που από την πρώτη στιγμή, περιέθαλψαν -με φιλότιμο και αξιοπιστία, όπως είπε- τους πληγέντες από τις πυρκαγιές εξέφρασε ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός, ο οποίος επισκέπτεται σήμερα δομές Υγείας, των πυρόπληκτων περιοχών.

Ο κ. Ξανθός, από το Κέντρο Υγείας Ραφήνας, ευχαρίστησε όλους του γιατρούς και τους νοσηλευτές, τονίζοντας: «Τους ευχαριστούμε γιατί ξεπέρασαν τον εαυτό τους, ήταν μεγάλη η προσπάθειά τους, η οποία συνεχίζεται για να απαλύνουμε τις πληγές των ανθρώπων. Είναι σημαντική η ψυχοκοινωνική τους υποστήριξη, γι αυτό θα ενισχύσουμε τις δομές της περιοχής με ψυχολόγους, αλλά και προσωπικό άλλων ειδικοτήτων».

localStorage.clear();


Πηγή