Πέμπτη , 28 Μάρτιος 2024

Υπό έλεγχο η φωτιά στο Σχιστό Κορυδαλλού -Ολονύκτια μάχη των πυροσβεστών, προστάτευσαν τα σπίτια

Έπειτα από ολονύκτια μάχη με τις φλόγες, οι πυροσβέστες κατάφεραν να θέσουν υπό μερικό έλεγχο τη μεγάλη φωτιά στο Σχιστό Κορυδαλλού.

Η φωτιά ξέσπασε τις βραδινές ώρες της Τρίτης, καίγοντας χαμηλή βλάστηση
σε υπαίθριο χώρο. Μάλιστα, οι φλόγες βρίσκονταν κοντά στα τελευταία σπίτια προς το βουνό, αν και σύμφωνα με την Πυροσβεστική δεν απείλησαν κατοικίες.

Αυτή τη στιγμή, ωστόσο, η εικόνα είναι πολύ καλή, η Πυροσβεστική έχει θέσει υπό μερικό έλεγχο τη φωτιά, ενώ δεν υπάρχει ενεργό μέτωπο, δεν υπάρχει «φλόγα» αυτή τη στιγμή, αν και παραμένει ισχυρή πυροσβεστική δύναμη στο σημείο.

Ισχυρές δυνάμεις Πυρόσβεσης λόγω της ισχύος της φωτιάς

Η φωτιά κατά τη διάρκεια της νύχτας αγρίεψε, αναγκάζοντας την Πυροσβεστική να ενισχύσει τις δυνάμεις της, αυξάνοντας τις σε 53 πυροσβέστες, 4 ομάδες πεζοπόρου, αλλά και 13 οχήματα.

Αποκαταστάθηκε από νωρίς η κυκλοφορία

Εξαιτίας του δύσβατου της περιοχής, το έργο της κατάσβεσης ήταν ακόμη δυσκολότερο, ενώ λόγω της δυναμικής της φωτιάς η τροχαία αναγκάστηκε να διακόψει την κυκλοφορία στις οδούς: 1) Καραολή & Δημητρίου από το ύψος της Ποταμού, 2) Αθανασίου Διάκου από το ύψος της Δερβενακίων και 3) Λέλας Καραγιάννη από το ύψος της Ιεράς Οδού.

Ωστόσο, μετά τις 2:00 τα ξημερώματα η κυκλοφορία των οχημάτων αποκαταστάθηκε σε όλα τα σημεία που είχε διακοπεί.

Η φωτιά είναι ορατή από πολλά σημεία της Αθήνας
Η φωτιά είναι ορατή από πολλά σημεία της Αθήνας

Νέα φωτιά στον Ασπρόπυργο -Μεταφέρθηκαν πολλές δυνάμεις από το Σχιστό, την έλεγξαν έγκαιρα

Μάλιστα, τα ξημερώματα ξέσπασε νέα φωτιά στο Υψωμα Γκίκα στον Ασπρόπυργο, με την καλή εικόνα της φωτιάς στο Σχιστό Κορυδαλλού να επιτρέπει ισχυρές δυνάμεις 21 πυροσβεστών με 10 οχήματα να αποχωρήσουν από εκεί, προκειμένου να επιχειρήσουν στο νέο μέτωπο.

Με την έγκαιρη επέμβασή τους, δε, η φωτιά οριοθετήθηκε πριν από λίγη ώρα και στον Ασπρόπυργο.


Πηγή