Τρίτη , 16 Απρίλιος 2024

Φάμελλος: Αληθινός πατριωτισμός είναι η επίλυση των εθνικών μας θεμάτων

«Αληθινός πατριωτισμός είναι η επίλυση των εθνικών μας θεμάτων, όχι η σώρευση και η παραπομπή τους σε ένα αβέβαιο και μακρινό μέλλον» δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος, Σωκράτης Φάμελλος, σε συνέντευξή του στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΑ.

«Έχουμε άλλη άποψη για τα Βαλκάνια, τα οποία αντιλαμβανόμαστε ως χώρο ειρήνης, εργασίας και συνεργασίας και όχι έντασης» προσέθεσε ο αναπληρωτής υπουργός, ενώ τόνισε ότι η χώρα μας διαθέτει σταθερή εθνική γραμμή η οποία περιλαμβάνει σύνθετη ονομασία για όλες τις χρήσεις και εξάλειψη αλυτρωτικών διεκδικήσεων από τη γείτονα χώρα. «Η Ελλάδα επιδιώκει την ασφάλεια στα βόρεια σύνορά της και έναν βόρειο γείτονα που να μην αμφισβητεί την ελληνικότητα του όρου Μακεδονία» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Φάμελλος και προσέθεσε ότι η Ελλάδα έχει διασφαλίσει σε διεθνές επίπεδο τους όρους που έχει θέσει στην πΓΔΜ, δηλαδή τη σύνθετη ονομασία και τις συνταγματικές αλλαγές που απαιτούνται εκ μέρους της, ακριβώς διότι διαθέτει στιβαρή και σταθερή εθνική γραμμή. «Δεν χρειάζεται λοιπόν να ασχολούμαστε με υποθέσεις. Η κυβέρνηση θα επιλύσει όλα τα προβλήματα με τα βόρεια σύνορά μας, με ήρεμα βήματα και απόλυτο γνώμονα το εθνικό συμφέρον. Διότι, από τις προηγούμενες κυβερνήσεις κληρονομήσαμε πολλά ανοικτά μέτωπα, ακόμα και το ότι η χώρα μας βρισκόταν σε εμπόλεμη κατάσταση με την Αλβανία» σχολίασε.

Επίσης, σημείωσε το γεγονός ότι η λανθασμένη εξωτερική πολιτική της Ελλάδας οδήγησε κατά το παρελθόν σε εντάσεις στην περιοχή, ακόμα και σε διακοπή των οικονομικών σχέσεων με την πΓΔΜ, ενώ ξεκαθάρισε ότι η κυβέρνηση θα αποκαταστήσει την ελληνικότητα του όρου «Μακεδονία», την ιστορία του Μεγάλου Αλεξάνδρου και τις παραδόσεις της χώρας μας, τα οποία στην πραγματικότητα αμφισβήτησαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις με την απραξία τους.

Αναφερόμενος στη στάση της αντιπολίτευσης υποστήριξε ότι: «Το πρόβλημά τους είναι ότι δεν θέλουν να προσέλθουν στη Βουλή και να ψηφίσουν γι’ αυτό το θέμα. Δεν τολμούν. Απεύχονται την πιθανότητα λύσης και ουσιαστικά παρακαλούν να μην φτάσουμε σε συμφωνία. Προτιμούν να μείνει η χώρα ακάλυπτη στα εξωτερικά και εθνικά της θέματα, παρά να αποδειχθεί στο Κοινοβούλιο και ενώπιον του ελληνικού λαού ότι η Ελλάδα πέτυχε το στόχο της με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ», είπε χαρακτηριστικά.

Ερωτηθείς για τη στάση των κυβερνητικών εταίρων, συγκεκριμένα των ΑΝΕΛ, ο Σωκράτης Φάμελλος απάντησε ότι ο Πάνος Καμμένος έχει θέσει ένα ζήτημα σχετικά με την ολοκλήρωση όλων των βημάτων από την πΓΔΜ, κάτι που είναι κατανοητό από όλους. Ωστόσο επεσήμανε ότι ο αρχηγός των ΑΝΕΛ έχει επίσης δηλώσει ότι η στιβαρή διαπραγμάτευση της χώρας μας οφείλεται στην ισχυροποίησή της στον διεθνή στίβο. «Ο Πάνος Καμμένος συνηγορεί με την ενίσχυση της εξωτερικής πολιτικής αφενός και αφετέρου έχει δηλώσει ότι επουδενί δεν αμφισβητείται το κυρίαρχο στοιχείο της συνεργασίας μας που είναι η έξοδος από την κρίση και η επιστροφή της τιμιότητας, της εργασίας και της ισονομίας στη χώρα» δήλωσε καταλήγοντας.

localStorage.clear();


Πηγή