Κυριακή , 28 Απρίλιος 2024

Φάμελλος: Με τη φυγή του ο κ. Μητσοτάκης προσπαθεί να κρυφτεί και από την πραγματικότητα

«Ο πρωθυπουργός το έβαλε στα πόδια», είπε κατά τη δευτερολογία του στη συζήτηση για το νομοσχέδιο του ΥΠΟΙΚ, ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Σωκράτης Φάμελλος, κατηγορώντας τον κ. Μητσοτάκη ότι έκανε πολύ σύντομη αναφορά στις πυρκαγιές και ότι μετά την τοποθέτηση του δεν παρέμεινε για να υπάρξει περαιτέρω συζήτηση.

«Με τη φυγή του σήμερα προσπαθεί να κρυφτεί και από την πραγματικότητα;» σχολίασε.

Ο κ. Φάμελλος «κατήγγειλε τη στάση» του προέδρου της Βουλής κάνοντας λόγο για «προκλητική επιλογή» να μην του δώσει τον λόγο αμέσως μετά την τοποθέτηση του πρωθυπουργού. «Δεν θα μας αποθαρρύνετε, οι πολίτες επέλεξαν εμείς να είμαστε η αξιωματική αντιπολίτευση και θα παίρνουμε τον λόγο μέσα στη Βουλή με βάση τον κοινοβουλευτικό κανόνα, όπως πρέπει».

Φάμελλος για ψήφο αποδήμων: Θέλουμε να έχουν το δικό τους διακομματικό ψηφοδέλτιο

Σ. Φάμελλος: Μετά από ένα εφιαλτικό τριήμερο, ο κ. Μητσοτάκης ανακάλυψε τη σημασία της δασικής πολιτικής

Πρόσθεσε ότι «στον κοινοβουλευτικό κανόνα προβλέπεται ότι οι αρχηγοί των ΚΟ μιλούν με βάση την εκλογή των κομμάτων και δεν μπορεί κανένας πρόεδρος της Βουλής αυτό να το υποτιμήσει και δεν υπάρχουν δικαιολογίες δευτερολογίας και πρωτολογίας». «Δεν θα επιτρέπουμε να δίνετε το δικαίωμα στον κ. Μητσοτάκη να το βάζει στα πόδια, να τον κρύβετε, να τον προστατεύετε, γιατί αυτό κάνατε προηγουμένως», πρόσθεσε.


Πηγή