Σάββατο , 27 Απρίλιος 2024

Φάμελλος: Να σταλεί μήνυμα την Κυριακή από την αυτοδιοίκηση στους εντεταλμένους του κ. Μητσοτάκη

Μήνυμα ενόψει των αυτοδιοικητικών εκλογών της Κυριακής έστειλε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Φάμελλος, ασκώντας κριτική στην κυβέρνηση.

«Είναι κεντρική πολιτική επιλογή του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία να στηρίξουμε σε όλη την Ελλάδα περιφερειακά και δημοτικά σχήματα τα οποία είναι πραγματικά εκπρόσωποι του τόπου τους και δεν είναι του Μαξίμου», ανέφερε.

Ο κ. Φάμελλος ευχαρίστησε τον υποψήφιο περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης Στέργιο Ηλιόπουλο και προσέθεσε: «Είμαστε σήμερα εδώ τελευταία μέρα του εκλογικού αγώνα γιατί πιστεύουμε ότι η Ανεξάρτητη Ενωτική Πρωτοβουλία στην Ανατολική Μακεδονία Θράκη πρέπει να στηριχθεί για να υπάρχει μία περιφερειακή παράταξη που να αφορά τους πολίτες τής περιοχής, να τους εξυπηρετεί, όπως να εξυπηρετεί και τον τόπο και όχι διάφορα περίεργα κομματικά συμφέροντα. Ταυτόχρονα γιατί θέλουμε να προτρέψουμε τους πολίτες να συμμετέχουν στις περιφερειακές και στις δημοτικές εκλογές. Γιατί η αυτοδιοίκηση είναι το κέντρο της δημοκρατίας».

«Πυρά» Φάμελλου στο Μαξίμου

Άσκησε κριτική στο Μαξίμου και στον νυν περιφερειάρχη: «Σήμερα δυστυχώς οι περιφέρειες είναι το μακρύ και φτωχό χέρι του κράτους, αλλά και απρόσωπο χέρι του κράτους. Δεν παίρνουν αποφάσεις και αυτό φαίνεται ξεκάθαρα στην πολιτική του κ. Μέτιου τα τελευταία χρόνια. Δεν έχουμε δει καμία αλλαγή, κανένα περιφερειακό σχεδιασμό για την ανάπτυξη, ούτε για υποδομές, ούτε για την εργασία, ούτε για το περιβάλλον, ούτε για τις πλημμύρες, ούτε για την αντιπυρική προστασία. Το μόνο που υπάρχει είναι εξυπηρετήσεις του τηλεφώνου του Μαξίμου. Αυτό όμως δεν κάνει καλό στον τόπο και δεν κάνει καλό και στην τοπική αυτοδιοίκηση. Και οι πολίτες έτσι απαξιώνουν την ίδια την πολιτική στο τέλος και αρχίζουν να πιστεύουν ότι: τίποτα δε γίνεται, ότι όλοι ίδιοι είναι».

Συνεχίζοντας την κριτική στην κυβέρνηση υποστήριξε: «Εδώ λοιπόν, στην περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης υπάρχουν μεγάλα προβλήματα: Απασχόλησης που συνδέονται με το δημογραφικό, υποδομών, έργα που είναι σταματημένα, γέφυρες, σιδηροδρομικό δίκτυο, κλπ. Εμείς θέλουμε να υπάρχει προοδευτική διέξοδος και να έχει και αυτοδιοικητική ταυτότητα. Υπάρχει λοιπόν πρόβλημα απασχόλησης, τοπικού εισοδήματος, συγκοινωνιακών συνδέσεων. Σήμερα για παράδειγμα ο πρόεδρος των εμπόρων μάς μιλούσε για τα προβλήματα στην ακτοπλοϊκή σύνδεση, η οποία δεν αφορά μόνο την Καβάλα αλλά και την Αλεξανδρούπολη.

Ποιοι είναι οι 16 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που καταψήφισαν τις επιλογές Κασσελάκη στην ΚΟ

Αποστολάκης για εσωκομματική αντιπολίτευση στον ΣΥΡΙΖΑ: Nα καταλάβουν ότι υπάρχει καινούργιος αρχηγός, τελείωσε αυτό

Και πρέπει να μιλήσουμε λοιπόν ξεκάθαρα. Δυστυχώς με την κυβέρνηση Μητσοτάκη μέσα σε μόλις τρεις μήνες έχει αποδειχθεί ότι υπάρχει ένα τεράστιο πρόβλημα ανασφάλειας. Ανασφάλειας στις πλημμύρες, ανασφάλειας στις πυρκαγιές. Και ρωτώ εγώ και την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης: Το σχέδιο διαχείρισης κινδύνου πλημμύρας παραδόθηκε από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ το 2018. Δεν έκανε τίποτα το Υπουργείο. Τι έκανε η Περιφέρεια; Η δημόσια πολιτική πρόληψης πυρκαγιών ολοκληρώθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ το 2019. Προγραμματίσαμε προσλήψεις. Τι έγινε με την προστασία των δασών; Τι έγινε με την πρόληψη των πυρκαγιών; Γιατί κάηκε δύο φορές η Δαδιά;

Γιατί στην Ανατολική Μακεδονία Θράκη έχουμε τη μεγαλύτερη πυρκαγιά στην Ευρώπη καταγεγραμμένη τα τελευταία χρόνια και μάλιστα στη Δαδιά, στον πνεύμονα της περιοχής και σημείο αναφοράς και για τον οικοτουρισμό που αποτελεί πόρο για την ανάπτυξη αλλά και ένα από τα μεγαλύτερα προστατευόμενα και από τα πιο σημαντικά προστατευόμενα δάση. Γιατί τα παθήματα δεν έγιναν μαθήματα;

Γιατί να πληρώνει πάντα η περιφέρεια τις αδυναμίες της κεντρικής διοίκησης; Και δυστυχώς εδώ στον κ. Μέτιο αναλογούν οι ίδιες ευθύνες που αναλογούν και στον κ. Μητσοτάκη. Είναι καταστροφικές οι ευθύνες αυτές. Αντίστοιχες με αυτές που έχει ο κος Αγοραστός στη Θεσσαλία».

Τέλος, ο επικεφαλής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κάλεσε τους πολίτες να στείλουν ένα μήνυμα στον κ. Μητσοτάκη: «Ότι η χώρα δεν μπορεί να συνεχίζει στην ανασφάλεια. Δεν είναι μόνο οι πλημμύρες και οι πυρκαγιές. Οι πολίτες μάς μεταφέρουν ότι ανασφάλεια είναι και η ακρίβεια που μειώνει το διαθέσιμο εισόδημα και φυσικά η ανεργία. Με τα ακραία παραδείγματα εδώ με τα λιπάσματα και τα πετρέλαια. Και έτσι οι άνθρωποι φεύγουν από την περιφέρεια. Φεύγουν από την Ανατολική Μακεδονία Θράκη γιατί δεν έχουν δουλειά, γιατί δεν έχουν συγκοινωνιακά μέσα για να μετακινηθούν. Φεύγουν από την Καβάλα επειδή δεν έχουν δουλειά. Και ποια είναι η απάντηση; Πανάκριβα ενοίκια για τους φοιτητές και προβλήματα στα περιφερειακά πανεπιστήμια με την ελάχιστη βάση εισαγωγής. Έτσι αγαπάει την περιφέρεια η κυρία Κεραμέως;».


Πηγή