Δευτέρα , 5 Μάιος 2025

Φάρσα η βόμβα στο Blue Star – Απέπλευσε για Χίο και Μυτιλήνη

Αναχώρησε τελικά στις 22:10 το βράδυ της Κυριακής από το λιμάνι του Πειραιά το επιβατηγό-οχηματαγωγό πλοίο BLUE STAR I (Ν.Π. 10744).

Το πλοίο επρόκειτο να αναχωρήσει στις 20:00, όμως έγινε τηλεφώνημα για βόμβα, με αποτέλεσμα να δοθεί εντολή εκκένωσης.

Αφού ελέγχθηκε εξονυχιστικά, διαπιστώθηκε πως δεν υπήρχε κάτι ύποπτο και το τηλεφώνημα ήταν φάρσα.

Ετσι, οι επιβάτες επέστρεψαν στο πλοίο και με δύο ώρες περίπου καθυστέρηση, αναχώρησαν με προορισμό τη Χίο και τη Μυτιλήνη. Συνολικά στο πλοίο βρίσκοταν 750 επιβάτες. 

Σύμφωνα με τις λιμενικές αρχές, δεν εντοπίστηκε κανένα ύποπτο αντικείμενο και, αφού διαπιστώθηκε ότι δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας, δόθηκε τελικά το «πράσινο φως» για τον απόπλου του πλοίου και την επανεπιβίβαση των επιβατών. Όπως αναφέρεται, το περιστατικό αντιμετωπίστηκε με ψυχραιμία και απόλυτη τήρηση των πρωτοκόλλων ασφαλείας.


Πηγή

Ελέγξτε επίσης

«Είναι αριστερόχειρες»: Επιστήμονες υποστηρίζουν πως βρήκαν το μυστικό της επιτυχίας των Γκέιτς και Ζούκερμπεργκ

Το μυστικό της επιτυχίας τριών εκ των πιο επιτυχημένων CEO στον πλανήτη, των Στιβ Τζομπς, …

Daily-News.GR