Σάββατο , 27 Απρίλιος 2024

Φλωρίδης: «Αποτέλεσμα απελπισίας και φαντασίωσης το φαινόμενο Κασσελάκη»

Στο «φαινόμενο» Κασσελάκη και το αν επηρεάζει την κυβέρνηση, αλλά και στον ψηφιακό μετασχηματισμό με τις ανάλογες παρεμβάσεις στον τομέα της Δικαιοσύνης αναφέρθηκε ο Γιώργος Φλωρίδης, μιλώντας στην ΕΡΤ.

«Έχω την εντύπωση ότι το φαινόμενο (Κασσελάκη) είναι αποτέλεσμα μιας μεγάλης απελπισίας και μιας εξίσου μεγάλης φαντασίωσης. Λοιπόν, η απελπισία προκύπτει από το γεγονός ότι ο ΣΥΡΙΖΑ, υπό την ηγεσία του Τσίπρα, μετράει από το 2019 μέχρι τώρα έξι ήττες και επίκεινται άλλες δύο σε λίγες μέρες στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές.

Άρα, ο κόσμος αισθάνεται μια φοβερή απελπισία απέναντι στην υπόθεση που λέγεται Μητσοτάκης. Η μεγάλη φαντασίωση είναι ότι χάνεις με 8-0. Έρχεται ένας τύπος και σου λέει “ξέρεις, εγώ μπορώ να τον νικήσω αυτόν που σας έχει βάλει οκτώ και επομένως η διέξοδός σας είμαι εγώ”», είπε αρχικά ο υπουργός Δικαιοσύνης.

Συνεχίζοντας, ο κ. Φλωρίδης επισήμανε: «Αυτή η μεγάλη απελπισία του κόσμου αυτού, από τις απανωτές ήττες και τις διαφαινόμενες, οδηγεί σε μία επιλογή η οποία υποτίθεται δεν υπακούει στους συνηθισμένους κανόνες της πολιτικής. Άρα, σου λέει, για να νικήσω κάποιον ο οποίος υπηρετεί την παραδοσιακή πολιτική όπως είναι ο Μητσοτάκης, θα στηρίξω ένα φαινόμενο τέτοιο, το οποίο υπόσχεται ότι θα μετατρέψει ένα πολιτικό κόμμα σε κάτι ασπόνδυλο πολιτικά.

Ό,τι έχουμε δει όμως μέχρι τώρα παραπέμπει σε κάτι πολιτικά ασπόνδυλο, το οποίο χρησιμοποιεί την επικοινωνία ως ένα μέσον υπεροχής ή επιβολής. Αλλά ξέρουμε πάρα πολύ καλά ότι όταν συζητούμε για μια χώρα και τη διακυβέρνησή της -διότι περί αυτού πρόκειται, η φαντασίωση λέει ότι ο κ. Κασσελάκης θα γίνει πρωθυπουργός. Όμως για να γίνεις πρωθυπουργός πρέπει να πείσεις ότι έχεις ένα σχέδιο για τη χώρα, για τα προβλήματά της. Η Ελλάδα είναι μια χώρα με μεγάλα προβλήματα».

Φλωρίδης: «Η εκτίμησή μου είναι ότι πολιτικά είναι πάρα πολύ αδύναμος ο κ. Κασσελάκης»

Αναφερόμενος στην εκλογή του Στέφανου Κασσελάκη ως προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, ο υπουργός Δικαιοσύνης ανέφερε μεταξύ άλλων:

«Η εκτίμησή μου είναι ότι πολιτικά είναι πάρα πολύ αδύναμος ο κ. Κασσελάκης για να οδηγήσει τα πράγματα στην ενοποίηση του κατακερματισμένου κεντροαριστερού χώρου, που σημειωτέον έχει ένα σημαντικό ακόμα παίκτη που λέγεται ΠΑΣΟΚ. Και αν βάλουμε και στον κεντροαριστερό χώρο και το κόμμα της κ. Κωνσταντοπούλου, μιλώντας κοινοβουλευτικά, θα πρέπει να υποθέσουμε ότι ο χώρος αυτός, δηλαδή το ΠΑΣΟΚ και η κ. Κωνσταντοπούλου, θα ενοποιηθούν υπό τον κ. Κασσελάκη. Ξεκινάμε από μία εκλογική βάση που αν ενοποιηθεί είναι 30%. Ο Μητσοτάκης πήρε 41%».

«Οι άνθρωποι που έχουν ψηφίσει ΠΑΣΟΚ στις τελευταίες εκλογές είναι βαθύτατα πολιτικοποιημένοι. Δεν παρασύρονται από βιντεάκια. Έχουν άποψη για την κοινωνία, για τα προβλήματά της. Αυτοί οι άνθρωποι απέναντι στο φαινόμενο Κασσελάκη μπορώ να πω με σχετική, αν όχι απόλυτη βεβαιότητα, ότι στέκονται απολύτως αρνητικά», επισήμανε στη συνέχεια.

Για το αν θεωρεί πρόοδο για τη χώρα το γεγονός ότι η αξιωματική αντιπολίτευση έχει αρχηγό έναν άνθρωπο ο οποίος βγαίνει το βράδυ που κερδίζει και ανεβάζει επάνω στο πόντιουμ τον σύντροφό του, ο Γ. Φλωρίδης δήλωσε:

«Η ελληνική κοινωνία είναι ανεκτική σε κάποια φαινόμενα. Στο επίπεδο δηλαδή των δικαιωμάτων, να αναγνωρίζουμε στον συνάνθρωπό μας να επιλέγει το σύντροφο, τη σύντροφό του, δεν υπάρχει καν θέμα στην Ελλάδα σήμερα, ούτε θα μπορούσε να υπάρξει. Σε ό,τι αφορά το υπουργείο Δικαιοσύνης, δεν μας απασχολεί κανένα τέτοιο θέμα».


Πηγή