Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024

Φοιτήτριες καταγγέλλουν βιασμό από καραμπινιέρους στη Φλωρεντία

Δύο Αμερικανίδες φοιτήτριες, 19 και 21, οι οποίες παρακολουθούσαν πανεπιστημιακό κύκλο μαθημάτων στη Φλωρεντία, κατήγγειλαν ότι έπεσαν θύματα βιασμού από δύο καραμπινιέρους.

Συγκεκριμένα, οι φοιτήτριες (τα στοιχεία των οποίων δεν έγιναν γνωστά) κατήγγειλαν στην αστυνομία της Τοσκάνης ότι έξω από μία ντίσκο δύο καραμπινιέροι προσφέρθηκαν να τις συνοδεύσουν μέχρι το σπίτι τους. Όπως κατέθεσαν, οι καραμπινιέροι θέλησαν να μπουν στην είσοδο της πολυκατοικίας, όπου τις βίασαν, μέσα στους κοινόχρηστους χώρους.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο, οι δύο κοπέλες πρόσθεσαν ότι οι καραμπινιέροι εκμεταλλεύθηκαν το γεγονός ότι οπλοφορούσαν και την ισχύ που τους προσφέρει η στολή τους. Τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι διεξάγεται, ήδη, έρευνα σε βάρος των δύο καραμπινιέρων, 30 και 45 ετών.

Το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ ζήτησε να πέσει άπλετο φως στην υπόθεση και να αποδοθεί άμεσα κάθε ευθύνη.

«Φέρεται να πρόκειται για ένα σοβαρότατο συμβάν. Οι έρευνες συνεχίζονται, αλλά τα πρώτα στοιχεία δείχνουν ότι οι καταγγελίες διαθέτουν, μάλλον, μία κάποια βάση» σχολίασε η Ιταλίδα υπουργός Άμυνας, Ρομπέρτα Πινόττι.

Παύθηκαν οι δύο αστυνομικοί

Παύθηκαν προσωρινά των καθηκόντων τους οι δυο καραμπινιέροι που εργάζονται στην Φλωρεντία και κατηγορούνται για βιασμό από δυο Αμερικανίδες φοιτήτριες. Οι δυο κοπέλες κατήγγειλαν ότι οι καραμπινιέροι (τριάντα και σαράντα πέντε ετών) προσφέρθηκαν να τις συνοδεύσουν σπίτι τους από μια ντίσκο, με αυτοκίνητο υπηρεσίας, και μόλις μπήκαν στο διάδρομο της πολυκατοικίας, άρχισε ο εφιάλτης του βιασμού.

Όπως αναφέρουν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, ένας από τους δυο καραμπινιέρους παρουσιάσθηκε οικειοθελώς στην εισαγγελία της Φλωρεντίας και φέρεται να κατέθεσε ότι είχε, όντως, σεξουαλική επαφή με μια από τις δυο κοπέλες, αλλά με την συναίνεσή της. Από τα μέχρι τώρα στοιχεία, όμως, προκύπτει ότι οι δυο φοιτήτριες ήταν υπό την επήρεια αλκοόλ, κάτι που μπορεί να επιβαρύνει την θέση των δυο καραμπινιέρων, οι οποίοι, σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία, φορούσαν στολή και ήταν εν ώρα υπηρεσίας. Τους κοινοποιήθηκε κλήση σε απολογία για σεξουαλική κακοποίηση.

«Δεν φωνάξαμε. Θα μπορούσε να μας ακούσει, κάποιος, και ίσως να μας προστρέξει. Αλλά οι δυο άνδρες οπλοφορούσαν και φοβηθήκαμε», κατέθεσε, σύμφωνα με τον Τύπο, μια από τις δυο νεαρές Αμερικανίδες.

«Αν οι κατηγορίες βρουν επιβεβαίωση, θα είναι κάτι το βαρύτατο και κατάπτυστο. Είναι απαράδεκτο να υπάρχουν άνθρωποι που εκμεταλλεύονται με αυτό τον τρόπο την στολή τους. Η Φλωρεντία, πάντως, παραμένει μια φιλόξενη πόλη», δήλωσε σήμερα το βράδυ η Μαρία Έλενα Μπόσκι, υφυπουργός παρά την προεδρία της ιταλικής κυβέρνησης.

localStorage.clear();


Πηγή