Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024

Φρίκη στον Καναδά: Ένας 73χρονος σκότωσε πέντε γείτονές του σε προάστιο του Τορόντο

Ένας 73χρονος Καναδός σκότωσε πέντε γείτονες του και τραυμάτισε μια γυναίκα σε πολυκατοικία του Βον (προάστιο του Τορόντο), ανακοίνωσε η αστυνομία που ερευνά το χθεσινό μακελειό το οποίο έχει συγκλονίσει την καναδική κοινή γνώμη.

Τρεις άνδρες και δύο γυναίκες σκοτώθηκαν από τα πυρά του 73χρονου Φρανσέσκο Βίλι, ο οποίος έπεσε νεκρός σε συμπλοκή με αστυνομικούς, είπε ο αρχηγός της τοπικής αστυνομίας Τζιμ ΜακΣουίν σε δημοσιογράφους.

«Όλα τα θύματα ήταν ένοικοι της πολυκατοικίας», είπε και σημείωσε πως τρία από αυτά ήταν μέλη της γενικής συνέλευσης των ιδιοκτητών. «Είμαστε συγκλονισμένοι και λυπούμαστε πραγματικά που συνέβη ένα τέτοιο περιστατικό στην περιοχή μας», συμπλήρωσε.

Οι πέντε νεκροί εντοπίστηκαν σε τρία διαφορετικά διαμερίσματα της πολυκατοικίας. Μια 66χρονη τραυματίστηκε σοβαρά και διακομίστηκε στο νοσοκομείο, είπε ο ΜακΣουίν, προσθέτοντας ότι η ζωή της δεν διατρέχει κίνδυνο.

Καναδάς: Τους απειλούσε και τους εκφόβιζε

Σύμφωνα με την εφημερίδα Toronto Star, η οποία επικαλείται δικαστικά έγγραφα, η γενική συνέλευση των ιδιοκτητών της πολυκατοικίας είχε καταγγείλει πρόσφατα «απειλές, εκφοβισμούς και παρενοχλήσεις» από τον Βίλι.

Αστυνομικοί έσπευσαν γύρω στις 19:20 (τοπική ώρα) χθες Κυριακή στην πολυκατοικία, ανταποκρινόμενοι σε επείγουσες τηλεφωνικές κλήσεις για πυροβολισμούς. «Βρέθηκαν αντιμέτωποι με μια τρομακτική σκηνή… υπήρχαν νεκροί σε διαφορετικούς ορόφους», είπε ο αρχηγός της τοπικής αστυνομίας.

Ένας από τους αστυνομικούς πυροβόλησε τον δράστη και τον σκότωσε, στον τρίτο όροφο της πολυκατοικίας.

«Στις οικογένειες και τους φίλους των θυμάτων του χθεσινού μακελειού στο Βον: οι σκέψεις μου είναι μαζί σας. Στην τραυματία εύχομαι ταχεία και πλήρη ανάρρωση», έγραψε σε ανάρτησή του στο Twitter ο πρωθυπουργός του Καναδά Τζάστιν Τριντό.

Παρότι τα κρούσματα ένοπλης βίας στον Καναδά είναι πολύ λιγότερα σε σύγκριση με τις γειτονικές Ηνωμένες Πολιτείες, η κυβέρνηση υιοθέτησε πρόσφατα αυστηρότερη νομοθεσία για την οπλοκατοχή.


Πηγή