Σάββατο , 20 Απρίλιος 2024
Φρίκη στο Έσεξ: Ποια είναι η συμμορία Snakehead που βλέπουν οι Αρχές πίσω από τον θάνατο των 39 Κινέζων

Φρίκη στο Έσεξ: Ποια είναι η συμμορία Snakehead που βλέπουν οι Αρχές πίσω από τον θάνατο των 39 Κινέζων

Οι Αρχές υποψιάζονται ότι η αδίστακτη κινεζική συμμορία «Snakehead» βρίσκεται πίσω από την υπόθεση με τη λαθραία εισαγωγή μεταναστών στη Βρετανία, που πυροδότησε την ιστορία τρόμου στο Έσεξ με τα πτώματα σε φορτηγό-ψυγείο, σύμφωνα με τη The Sun.

Οι συμμορίες ανθρώπινου trafficking που έχουν ιδρυθεί στην ανατολική επαρχία της Κίνας Fujian κερδίζουν εκατομμύρια από τη διακίνηση μεταναστών και «σκλάβων» του σεξ από την Ανατολή στη Δύση.

Τα κέρδη τους έχουν εκτοξευθεί προσφάτως από την απελπισία των φτωχών ανθρώπων της υπαίθρου που είναι προετοιμασμένοι να διακινδυνεύσουν τις ζωές τους για να ξεφύγουν από την ένδεια της περιφέρειας της Κίνας.

Οι ερευνητές ισχυρίζονται ότι οι κινεζικές οικογένειες που μεταναστεύουν με το όνειρο μιας νέας ζωής στη Δύση, πληρώνουν δεκάδες χιλιάδες λίρες για ένα «ασφαλές» πέρασμα στη Μεγάλη Βρετανία.

Οι συμμορίες υπόσχονται στα ανθρώπινα φορτία ότι θα βρουν καλοπληρωμένες δουλειές στο Ηνωμένο Βασίλειο ως σερβιτόροι και υπάλληλοι γραφείων.

Αλλά οι χιλιάδες γυναίκες που πέφτουν στα «δίχτυα» των Snakehead καταλήγουν όμηροι σε οίκους ανοχής ή σκλαβωμένες σε κέντρα αισθητικής ή υπόγεια, παράνομα μαγαζιά κάνναβης.

Η συμμορία Snakehead

Οι οικογένειές τους στην πατρίδα δεν μαθαίνουν ποτέ τον «Γολγοθά» τους, αλλά είναι υπεύθυνες για τα έξοδα του ταξιδιού που κάνουν στη Βρετανία και εξακολουθούν για χρόνια να πληρώνουν τη συμμορία.

Εν τω μεταξύ, η αστυνομία επικεντρώνει την έρευνα σε 3 Ιρλανδούς μέλη συμμορίας που θεωρεί ότι μπορεί να έχουν εμπλακεί στην επιχείρηση λαθροδιακίνησης που οδήγησε στον θάνατο των 39 μεταναστών.

Οι ερευνητές ψάχνουν στοιχεία για τους υπόπτους, που φαίνεται να είναι μέλη μίας εγκληματικής συμμορίας στο South Armagh με σχέσεις με αντιφρονούντες παραστρατιωτικούς, όπως αναφέρει η Daily Telegraph.

Ένας άνδρας έχει δεσμούς με μία βουλγαρική εταιρεία, ιδιοκτήτρια του φορτηγού που μετέφερε το παγωμένο τρέιλερ μέσα στο οποίο βρέθηκαν οι σοροί των μεταναστών από το λιμάνι του Purfleet.

Η αστυνομία προσπαθούσε την Πέμπτη το βράδυ να «συναρμολογήσει» τη διαδρομή που είχαν τα 39 καταδικασμένα θύματα, που όπως επιβεβαιώθηκε ήταν 31 άνδρες και 8 γυναίκες. Συγκεκριμένα ψάχνουν αν οι μετανάστες πέρασαν από διαφορετικές συμμορίες στην κεντρική Ασία και την Ευρώπη, πριν αποπειραθούν το πέρασμα του καναλιού της Μάγχης.

Οι «επιστημονικές» επιχειρήσεις των Snakehead συμπεριλαμβάνουν τη χρήση κλεμμένων ή αλλαγμένων διαβατηρίων, πλαστής βίζας και δωροδοκιών για να διακινούν τους ανθρώπους από κράτος σε κράτος. Αλλά δεν δείχνουν κανένα ενδιαφέρον για την ασφάλεια των ανθρώπων που κουβαλάνε ανά την υφήλιο σαν ζώα.

Και άλλες τραγωδίες έχουν αποδοθεί στους διακινητές των Snakehead.

Τον Ιούνιο του 2000, 58 πτώματα – 54 άνδρες και 4 γυναίκες – βρέθηκαν σε ένα κοντέινερ-κατάψυξη στο Ντόβερ, κρυμμένο κάτω από κουτιά με ντομάτες.

Όλοι εκτός από δύο, οι Κινέζοι μετανάστες που τους είχαν φορτώσει στο σφραγισμένο φορτηγό στην Ολλανδία, πέθαναν από ασφυξία αφού εισήλθαν στη Βρετανία. Μία έρευνα που διεξήχθη έδειξε πώς τα θύματα που πέθαιναν, χτυπούσαν στο πλάι του κοντέινερ, όπως δεν μπορούσαν να πάρουν αναπνοή.

Το 2004 οι Snakeheads βρίσκονταν πίσω από μία ακόμη τραγωδία, όταν 23 Κινέζοι εργάτες στη συγκομιδή κυδωνιών πέθαναν στο Morecambe Bay.

Οι «σκλάβοι»-εργάτες που είχαν εισέλθει παράνομα στη Βρετανία, απορροφήθηκαν από την άμμο όταν στάλθηκαν να μαζέψουν οστρακοειδή στην επικίνδυνη άμμο του Lancashire.

Ο αρχηγός της συμμορίας Lin Liangren φυλακίστηκε για 14 χρόνια, αλλά στη συνέχεια αποκαλύφθηκε ότι οι οικογένειες των νεκρών στην Κίνα συνέχιζαν να υφίστανται πιέσεις για τα έξοδα του ταξιδιού των θυμάτων.

Οι εισπράκτορες χρεών των Snakehead ανάγκασαν τους θρηνούντες συγγενείς και αναφέρθηκε ότι μία γυναίκα αυτοκτόνησε.

Η ιεραρχία και η οργάνωση της «αυτοκρατορίας» των Snakehead αποκαλύφθηκε με τη σύλληψη της θρυλικής «Μητέρας όλων των Snakeheads», της διαβόητης «Αδελφής Ping» στο Χονγκ Κονγκ.

Η Ping, που πέθανε σε φυλακή των ΗΠΑ το 2014, θεωρείται ότι έχει διακινήσει λαθραία περισσότερους από 200.000 άνδρες και γυναίκες στην Ευρωπαϊκή Ένωση και είχε συνδεθεί με τους 58 θανάτους το 2000 σε φορτηγό.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Πηγή