Πέμπτη , 28 Μάρτιος 2024

Φρουροί της Επανάστασης: Ο Τραμπ είναι σατανικός και παράτολμος

Οι Φρουροί της Επανάστασης, στρατιωτική επίλεκτη δύναμη του Ιράν, χαρακτήρισαν σήμερα τον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ «σατανικό και παράτολμο» και τον κατηγόρησαν ότι διεξάγει οικονομικό πόλεμο καθώς οι κυρώσεις που επέβαλε εκ νέου η Ουάσινγκτον αύξησαν την πίεση στην ιρανική οικονομία.

Ο Τραμπ απέσυρε τις ΗΠΑ από τη διεθνή συμφωνία για το πυρηνικό οπλοστάσιο του Ιράν τον Μάιο και έκτοτε έχει ξεκινήσει να επιβάλλει εκ νέου οικονομικές κυρώσεις και να πιέζει άλλες χώρες να σταματήσουν να αγοράζουν πετρέλαιο από το Ιράν.

Η αντίδραση των Φρουρών της Επανάστασης έρχεται λίγες ώρες πριν από την προγραμματισμένη παρουσία του Τραμπ και του μετριοπαθούς προέδρου του Ιράν Χασάν Ροχανί στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη. Ο Ροχανί δέχεται αυξανόμενες πιέσεις από σκληροπυρηνικούς εξαιτίας των ενεργειών του Τραμπ, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

«Ο σατανικός και παράτολμος Αμερικανός πρόεδρος έχει επικεντρωθεί σε έναν οικονομικό πόλεμο και σε απάνθρωπες κυρώσεις για να αποπροσανατολίσει το ιρανικό έθνος από τις επαναστατικές αξίες και τα εθνικά του συμφέροντα», αναφέρουν οι Φρουροί σε ανακοίνωσή τους που δημοσιεύτηκε στα κρατικά Μέσα ενημέρωσης.

Οι Φρουροί υποστηρίζουν επίσης ότι η επίθεση του Σαββάτου εναντίον στρατιωτικής παρέλασης στην πόλη Αχβάζ με 25 νεκρούς ήταν «μια κακή εκτίμηση των εχθρών καθώς το έγκλημα αυτό έκανε τον ιρανικό λαό ακόμη πιο ενωμένο».

Οι νέες αμερικανικές κυρώσεις και η απειλή για ακόμη περισσότερες έχουν πλήξει το εθνικό νόμισμα, το ριάλ, το οποίο έχει χάσει σχεδόν τα δύο τρίτα της αξίας του αυτό τον χρόνο.

localStorage.clear();


Πηγή