Παρασκευή , 19 Απρίλιος 2024

Φωτιά στην Πεντέλη: Απογειώθηκαν τα εναέρια μέσα

Σηκώθηκαν στις 06:00 το πρωί της Τετάρτης τα εναέρια μέσα της Πυροσβεστικής προκειμένου να συνδράμουν στην κατάσβεση των πύρινων μετώπων στην Αττική.

Στόχος να καταφέρουν τα εναέρια μέσα να επιχειρήσουν καθώς οι συνθήκες είναι δύσκολες τόσο λόγω των ισχυρών ανέμων όσο και λόγω των πυκνών καπνών που έχουν καλύψει τα μέτωπα σε Πεντέλη, Ανθούσα, Γέρακα και Παλλήνη. Οι ριπές του ανέμου έφτασαν χθες ακόμα και τα 10 μποφόρ, αναγκάζοντας αεροσκάφη όπως τα Air Tractors να αποχωρήσουν, καθώς δεν μπορούσαν να πραγματοποιήσουν ρίψεις νερού.

Έχουν ξεκινήσει τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης να προσεγγίζουν την πυρκαγιά τα 3 Canadair415, δυο ελικόπτερα Erickson, ένα Bell214 και ένα BK117 (για τον συντονισμό). Λόγω της πυκνότητας του καπνού οι ρίψεις νερού δεν είναι ακόμα εφικτές και θα ξεκινήσουν να γίνονται περιμετρικά κυρίως στην ανατολική πλευρά της πυρκαγιάς, στην πίσω πλευρά της Πεντέλης. Ακολουθεί και το 2 κύμα πτητικών μέσων.

Οι ριπές του ανέμου, τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης, είναι ιδιαίτερα ισχυρές καθιστώντας εξαιρετικά δύσκολη την προσπάθεια των πυροσβεστών να θέσουν υπό έλεγχο το πύρινο μέτωπο. Μάλιστα, όσο περνούν οι ώρες οι καιρικές συνθήκες θα δυσχεραίνουν με τις ριπές του ανέμου να αγγίζουν ακόμη και τα 7-8 μποφόρ.


Πηγή